Valilik açıklamasında Korona salgını kapsamında alınan tedbirlere de yer verildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Geçitveren Köyü’ne İstanbul’dan gelen bir vatandaşta Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine; köyün Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararınca karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada, Koronavirüs testi pozitif çıkan hastanın tedavisine Tunceli Devlet Hastanesi’nde devam edildiği kaydedildi.
Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları başta olmak üzere ilgili bakanlıklardan gelen genelgelerin titizlikler yerine getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “27.03.2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda koronavirüs tedbirleri gereği 28 Mart 2020 tarihinde oluşturduğunuz ve aynı gün toplantıda bir araya geldiğimiz İl Pandemi Kurulumuzun tavsiyeleri üzerine; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizce yine 28 Mart 2020’de oy birliğiyle bir dizi karar alınmıştır” denildi.
Valilik açıklamasında Tunceli genelinde Koronavirüs kapsamında alınan tedbirler ise şöyle sıralandı:            
Tunceli Merkez ve 7 İlçesinde çalışan tüm kamu görevlilerimizin İl dışına gidip gelmelerine 30 Nisan 2020 tarihine kadar müsaade edilmeyecektir.
Pertek ve Çemişgezek’ten feribotla Elazığ’a geçişlere 30 Nisan 2020 tarihine kadar kısıtlama getirilmiştir. Günde iki sefer yapılacak (Çemişgezek için Sabah 08.00 Elazığ- 08.30 Çemişgezek, Akşam 17.00 Çemişgezek-17.30 Elazığ ve Pertek için Sabah 09.00 Elazığ-10.00 Pertek, Akşam 18.00 Pertek- 19.00 Elazığ)seferlerden gıda ve ihtiyaç tedarikçileri, kargo şirketleri, ambulans gibi acil durumda olanlar faydalanacaktır. Hasta nakli gibi çok acil durumlar için de bir feribot hazır bekletilecektir.
Tekstil fabrikalarında, sosyal mesafeyi korumak şartıyla maske üretiminde çalışan işçilerimiz dışında diğer çalışanlar 30 Nisan 2020 tarihine kadar izinli sayılacaklardır.
Tunceli genelinde özel ve kamu inşaatları, Tunceli dışından inşaat sektöründe çalışacak olanların İlimize gelme ihtimaline karşı 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.
Tunceli’ye gelecek olan tüm turizm turları 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.
İlçelerimiz ile İl Merkezi arasında toplu taşıma yapan araç seferleri de 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.
İlimizde Pülümür, Nazımiye, Pertek, Çemişgezek, Mazgirt ve Ovacık (6) noktaları ile Merkezdeki (3) noktamızda Jandarma, Emniyet ve Sağlık ekiplerimizce düzenli bir şekilde kontrol yapılacak; ikametgah adresi il dışı olanların T.C No, adı soyadı, iletişim numarası ve il içindeki ikametgah adresleri günlük olarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilerek bu kişilerden evde izleme onam formunun imzalatılması 30 Nisan 2020 tarihine kadar yapılacaktır.
Market ve ticari işletmelerin indirim günü, promosyon, açılış, çekiliş organizasyonlarına 30 Nisan 2020 tarihine kadar müsaade edilmeyecektir.Kamu kurum ve kuruluşlarında çay, meşrubat ikramları 30 Nisan 2020 tarihine kadar kaldırılmıştır.
VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI 797 VATANDAŞIN İHTİYAÇLARINI GİDERDİ
Vefa Sosyal Gruplarındaki ve Vefa İletişim Merkezindeki görevlilerin 24 saat esasına göre çalıştığının belirtildiği Tunceli Valiliği açıklamasında, “Tunceli Merkez ile Pülümür, Nazımiye, Hozat, Çemişgezek, Pertek, Mazgirt ve Ovacık İlçelerimizde İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda oluşturduğunuz Vefa Sosyal Destek Gruplarındaki ve Vefa İletişim Merkezinde görevli arkadaşlarımız 24 saat boyunca 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kıymetli büyüklerimizin ihtiyaçlarını ivedi bir şekilde evlerine giderek yerine getirmektedirler. Bugüne kadar (797) 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşımızın ihtiyaçları evlerine gidilerek vefa sosyal destek gruplarında çalışan arkadaşlarımız tarafından yerine getirilmiştir” denildi.

Fotoğraf: Temsili