Kapatılan Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) yasaklı lideri Ahmet Türk’ün yaşadığı “ev krizi”ne, aydınlar, ilginç bir kampanyayla tepki gösterdi. Türk’e yönelik ayrımcılığı protesto etmek için düzenlendiği açıklanan “Evim evinizdir” kampanyasına, iki gün içinde, 300 aydın imza verdi.
İmzacılar arasında Hicri İzgören, Ali Nesin, Ayça Damgacı, Ayşe Batumlu, Ayşegül Devecioğlu, Baskın Oran, Deniz Türkali, Ergin Cinmen, Gençay Gürsoy, Halil Berktay, Kuvvet Lordoğlu, Lale Mansur, Osman Kavala, Oya Baydar, Zeynep Oral ve Zeynep Tanbay gibi kamuoyunun yakından tanıdığı akademisyen, sanatçı ve yazar bulunuyor. Aydınlar, “Evim evinizdir” kampanyasını, Çukurambar’daki evinden komşularının bayraklı tepkisi nedeniyle taşınmak zorunda kalan ancak yeni kiraladığı daireye de benzer baskılar yüzünden taşınamayan, Ahmet Türk’e destek sunmak ve ayrımcılığı protesto etmek için başlattıklarını duyurdular.

Eşyaları geri çevrilmişti
Ahmet Türk, Mardinli bir hemşehrisinin Or-an’daki dairesine taşınmak için anlaşma yapmıştı. Eşya yüklü kamyon yola çıkmışken, yeni ev sahibi anlaşmadan vazgeçti. Ahmet Türk, tekrar eski eve geri dönmek zorunda kalmıştı.