Açıklamada mahalle sakinleri adına konuşan Zeki Polat, imar sorunun çözülememesinin tek sebebi belediye olduğu belirterek  “Aktuluk Mahallesi’nin imarının yapılmasının önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bugüne kadar imarın yapılamaması tamamen belediyenin sorumsuzluğudur.” dedi. Belediyeden gazetemize konuşan yetkililer ise, şikâyetlerinin dikkate alındığını söyleyerek konunun Eylül ayı Belediye Meclis toplantısında tekrar gündem edileceğini belirttiler.

"RESMİ BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALMIŞTIR"

2008 yılında mevcut yapıların ve arazilerin göz önüne alınmadan uzaydan çekilen fotoğraf ile imar yapıldığı için itirazların olduğunu ve bu nedenle imar sorununun 2020 yılının mart ayına kadar çözülemediğini belirten Polat, Mahallede; sokaklar, caddeler imarda gözükmediği için doğalgaz mahalleye verilememiştir. Mart 2020 tarihine kadar imar davası olduğundan dolayı imar sorunu çözülememiştir. Ancak bu tarihten itibaren imarın tamamlanmamasının tek nedeni belediyedir. Resmi kurumlara site yönetimi ve mahalle muhtarı tarafından yapılan resmi başvurular sonuçsuz kalmıştır.” dedi.

HER AY BİR SONRAKİ AY TAMAMLANACAK DENİLDİ

Yaklaşık 3 bin kişinin ikamet ettiği mahalle sınırları içinde bulunan üniversiteye doğalgaz, ulaşım, sağlık ocağı gibi hizmetlerin verilmesine rağmen mahalle sakinlerine hiçbir kamu hizmeti verilmediğini aktaran Polat,  “Aktuluk mahallesi TOKİ konutlarında mart ayı itibariyle ikamet etmeye başlayan 210 daire sakini adına site yönetimi belediyeye imarın tamamlanması için defalarca kez başvurmuştur. Belediye mayıs sonunda imarın tamamlanacağını söylemesine rağmen her ay bir sonraki ay imarı tamamlayacağını belirterek bizleri oyalamıştır. Gerek mahalle muhtarı gerek site yönetiminin gerek mahalle sakinlerinin başvuruların rağmen imar sorunu çözülmemiştir. Bundan dolayı mahalle doğalgaz alamamış, elektrik şehir hattından alınamamış, alt yapı arıtmaya bağlanamamış, saat başı minibüs ve otobüs seferleri talebimiz karşılanmamıştır.” diye konuştu.

‘RANDEVU TALEBİMİZ REDDEDİLDİ’

Aktuluk TOKİ sakinleri adına site yönetiminin geçtiğimiz hafta belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan randevu talep ettiği ancak, talebin ‘Görüşecek bir şey yok’ denilerek reddedildiğini söyleyen Polat basın açıklamasına da bu nedenle ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

YASAL BİR ENGEL YOK

5 aydır Aktuluk mahallesinin imarının yapılmasının önünde herhangi bir yasal engel olmadığını aktaran Polat “Bugüne kadar imarın yapılamaması tamamen belediyenin sorumsuzluğudur. İmar yapılamadığı için doğalgaz alamayan, ulaşım sorunu yaşayan, okul ve sağlık ocağı ihtiyacı olan, alt yapısı yapılmamış mahalle sakinleri sorunlarının çözümü için gerekli mercilerden yardım istemektedirler.” dedi. 

‘EYLÜL AYINDA TEKRAR GÜNDEM OLACAK’

Dersim Belediyesi İmar ve Proje müdürlüğünden yetkililere duruma dair görüştük.  Yetkililer, mahalle sakinleriyle daha önce görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek Aktuluk TOKİ’de yaşayan insanların şikâyetlerinin dikkate alındığını ve Belediye Başkan yardımcısı Canan Ay Doğan’ın mahalle sakinleriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini söylediler. Görüşmeler sonrasında konunun Ağustos ayı belediye meclis toplantısında tartışıldığını buradaki tartışmadan sonra, konunun İmar ve Proje müdürlüğüne devredildiğini İmar ve Proje müdürlüğünün yapacağı çevre araştırmasından sonra kararın Eylül ayı Belediye Meclis toplantısında tekrar gündem edileceğini belirttiler.