Kurban kesimi işlemlerinde vurgunun ortaya çıkarıldığı operasyonda gözaltına alınan dernek ve vakıf yöneticileri ile firma sahiplerinden 20 kişi tutuklandı. LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu ve Ankara Et Borsası Başkanı Faik Yavuz’un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Zanlıların bağış yapılan kurbanların üçte ikilik bölümünü kesmeyerek yaklaşık 40 milyon lira yolsuzluk yaptıkları iddia edildi.
İddiaya göre; Yavuz Et firmasının sahibi F.Y. ve May-Et firması yetkilisi M.A.’nın şartnamede belirtilen hükümlere haiz olmamalarına rağmen Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mehmetçik Vakfı ve Lösemili Çocuklar Vakfı’nın kurban kesim ihalelerine katıldıkları, ihaleyi kazandıkları ve sözleşme imzaladıkları belirlendi. Kurban kesimleri sırasında noter vekillerinin, vakıf denetçilerinin, veteriner hekimlerin, din görevlileri ile kombina sahipleri çalışanlarının da görevlerini yerine getirmeyerek, sahte belge düzenleyerek suça karıştıkları saptandı. Suç örgütünün hayvan sayısını kesilmiş gibi gösterdiği, sahte belge tanzim ettikleri belirlendi.
Mehmetçik Vakfı adına kesilmesi gereken 156 bin 134, LÖSEV adına kesilmesi gereken 52 bin 10, Deniz Feneri Derneği adına kesilmesi gereken 7 bin 289 hissenin tam olarak kesilmediği anlaşıldı.  Olayı soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey, zanlıların 32’sinin serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Serbest kalanlar arasında Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım da yer aldı. Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla adliyeye getirilen 31 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 31 kişi, “ihaleye fesat karıştırmak”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “sahtecilik” suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. LÖSEV Başkanı Ezer, adliyeye getirilirken, “Küçüçük bir leke bulamazsınız. Halkımız LÖSEV’e güvensin” dedi.

20 kişi tutuklandı
Hâkim karşısına çıkartılan  Ezer,  Cengiz,  Güloğlu ve Ankara Et Borsası Başkanı Yavuz’un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, şüphelilerden 20’sinin ise tutuklanmasına karar verdi.

THK’dan savunma
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, Mehmetçik Vakfı’nın bağışladığı kurban derilerini satın alan firma ile vekâleten kurban kesimini yapan firma sahiplerinin aynı kişiler olduğunu bildirdi. THK açıklamasında, “Kurumun soruşturma kapsamında bu konudaki bilgisine başvurulmuştur” denildi.