Edinilen bilgiye göre, Cumartesi günü Nazımiye İlçesi’ne bağlı Yayıkağıl Köyü Dağdibi Mezrası’nda eşiyle birlikte yaşayan Hakkı Yoldaş, gece saatlerinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Elektrik ve telefon hatlarının kesik olduğu mezrada yaşanan olayı Yoldaş’ın eşi ancak sabah saatlerinde köy muhtarına bildirebildi. Köy muhtarı da Yoldaş’ın İstanbul’da yaşayan oğluna ulaşarak haber verdi. Durumu öğrenen Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek’in yetkililere bilgi vermesiyle yolu kapalı olan köye ulaşmak için karayolları, il özel idare, UMKE ve AFAD ekipleri devreye girdi.

Gazetemizin edindiği ilk bilgilere göre ekipler, akşam saatlerine doğru köye ulaşmıştı. Daha sonra yaptığımız araştırmalar sonucu ekiplerin gecenin geç saatlerinde ancak köye ulaştığını öğrendik.

CENAZEYİ NAZIMİYE BELEDİYESİ EKİPLERİ MEZRADAN ALDI

Gecenin geç saatlerinde belediye ekipleri ile yola çıkan Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Yoldaş’ın hayatını kaybettiği mezraya ulaştı. Doktorun yaptığı incelemenin ardından ekiplerle birlikte cenazeyi teslim alan Başkan Kırmızıçiçek daha sonra Yoldaş’ın naaşını belediye aracıyla getirip ambulansa teslim etti.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Yaşanan bu olayda cevap bekleyen sorular var. O soruları sorarak yetkililerden cevap bekliyoruz.

  1. Kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için ilgili kurumların koordinesinin sağlandığı ifade edilmişti. Bu koordinasyona rağmen ekiplerin köye ulaşması neden bu kadar uzun sürdü?
  2. Cenazeye henüz ulaşılamadığı saatlerde neden cenazenin teslim alındığı yönünde bilgiler verildi?
  3. Olayın öğrenilmesinin ardından olay yerine sevk edilen AFAD ve UMKE ekipleri neden zamanında köye intikal edemedi?
  4. Köyde ne zamandan beri elektrik ve telefon hatları kesikti? Hatların onarılması yönünde herhangi bir çalışmaya başlanmış mıydı?
  5. Bundan sonra yaşanabilecek benzer olaylarda benzer aksaklıkların yaşanmaması için ne gibi tedbirler alınacaktır?