15 Şubat tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak olan köy okulları ve anasınıflarında pandemi nedeniyle alınan tedbirler Vali Mehmet Ali Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci tarafından yerinde incelendi.

Vali Mehmet Ali Özkan, eğitim ve öğretim faaliyetine hazır hale getirilen merkeze bağlı Burmageçit Köyü İlkokulu’nda incelemelerde bulundu. Okullarını özleyen öğrenciler ve veliler tarafından karşılanan Vali Özkan, öğrencilere Türk Bayrağı ile çeşitli hediyeler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci ve idarecilerle birlikte okulu gezen Vali Özkan, öğrencilerle de sohbet etti.

Vali Özkan, “bu süreçte en çok hemşehrilerimize teşekkür etmemiz gerekiyor. Ülkemiz genelinde bu süreç içerisinde planlanan, belirlenen ve iletilen tüm kurallara riayet ederek bu süreci en iyi yöneten, söz yerindeyse vefat eden insanlarımız da var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. En az acıyla atlatan illerden biri de Tunceli ili oldu. Bu vesileyle hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Pandemi sürecinden en çok 65 yaş üzeri vatandaşlar ve çocukların etkilendiğini belirten Vali Özkan, “Alınan tedbirlere riayet etmemiz özellikle Tuncelili insanlarımızın bu kurallara göstermiş olduğu riayet neticesinde geldiğimiz noktada salgında mücadelede en iyi illerden biriyiz. Bugün buraya öğrencilerimiz temsilen geldiler. Özledik, diye geldiler. Pazartesi günü de resmen okullarına devam edecekler. Tabi çocuklarımızın okullarına devam etmesinin kuralı maske, mesafe ve temizliktir. Hepimizin bu üçlemeye riayet etmesi, uyması gerekiyor” diye konuştu. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EKMEKCİ, “HİÇBİR ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİMİZDE POZİTİF VAKA YOK”

15 Şubat tarihinde bin 610 öğrencinin 160 öğretmen nezaretinde eğitim-öğretim faaliyetine başlayacağını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, “Geçen hafta yapılan değerlendirmelerde ilimizde herhangi bir pozitif vaka olan öğretmen ve öğrencimiz yok” dedi.

Köy okulları ve anasınıflarını pandemi sürecini de göz önünde bulundurarak eğitim ve öğretim faaliyetine hazır hale getirdiklerini kaydeden Ekmekci, “Pazartesi günü için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eğitim öğretim faaliyetine başlayacak tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HEYECANLA OKULLARIN AÇILMASINI BEKLİYOR

Uzun süredir yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrenciler de Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitimi heyecanla beklediklerini ifade etti. 

Hasan Demirbilek isimli öğrenci, “Okullar açılacağı için çok heyecanlıyım. Öğretmenimi, arkadaşlarımı özledim” derken, Irmak Yener, “Arkadaşlarımla eğlenmeyi, öğretmenimle kitap okumayı özledim” dedi.

Nida Aras isimli öğrenci de herkesin hijyen kurallarına uyması halinde öğretmen ve arkadaşlarına kavuşabileceğini ifade etti.