Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Kadir Yıldırım, “Tunceli İlimizde 2017 yılı içerisinde Başkanlığımızın “2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı” kapsamında 717 işletmeye toplam 16 milyon 20 bin TL faizsiz kredi desteği verilmiştir. Bu destekle krediyi kullandırma hızında ülke genelinde il olarak ilk dörtte yer aldık. Hizmeti vatandaşa hızlı bir şekilde ulaştırılması hususunda bu çok önemliydi” dedi.

Kente bugüne kadar KOSGEB’den 1 milyon 731 bin 589 TL geri ödemesiz hibe desteği sağlandığını ifade eden Yıldırım, “Bu yıl içerisinde ise bu rakam 905 bin 13 TL’dir. 2017 yılı ilk altı ay içerisinde ilimizde “Yeni girişimci Destek Programı” kapsamında toplam 31 tane yeni işletme kurulmuş olup, bu yeni işletmelere makine tesisat, işletme kuruluş giderleri, kira ve personel giderleri desteği adı altında geri ödemesiz 421 bin 511 TL ödeme yapılmıştır” diye konuştu.

İldeki KOBİ’lerin yurtdışına açılmasına yönelik olarak Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile işbirliği yaptıklarının altını çizen İl Müdürü Kadir Yıldırım, “Bu kapsamda Fransa, İtalya, Hollanda, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyetine iş gezileri düzenlenmiş olup, KOBİ’lerimize KOSGEB tarafından 107 bin TL yurt dışı iş gezisi desteği sağlamıştır” şeklinde konuştu.

2017 yılında 423 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini ve bu eğitimlerin devam edeceğini kaydeden Yıldırım, “Bu eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar yeni girişimci desteğimizden yararlanabilirler. Yeni girişimcilere verilen 50 bin TL hibe 100 bin TL 30 ay geri ödemesiz faizsiz kredi desteğimiz yıl içerisinde sürekli devam etmektedir. Devletimizin özellikle bu bölgeye çok ciddi destekleri var. KOSGEB üretime, istihdama doğrudan katkı sunan bir kurum olarak vatandaşı desteklemeye devam ediyor. Vatandaşlarımız bu desteklerden yararlansınlar” dedi.