Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir, Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Iğdır İl Başkanı İlhan Zor, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç, Erzincan İl Başkanı İsmail Urtekin ve Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz tarafından yapılan ortak açıklamada Ak Parti iktidarı döneminde yaşanan olumsuzluklara değinildikten sonra şunlara yer verildi:  “Geldiğimiz noktada politik ve toplumsal alanda yaşanan tüm tahribatlara, toplumumuzu oluşturan kesimlerin inanç ve her türlü farklılıklarını siyaset malzemesi yaparak toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran uygulamalara karşı, örgütlü bir şekilde mücadele veren ve saray rejiminin karşısında umut yaratabilecek, muhalefet blokunu bir arada tutabilecek yegane siyasi güç ülkemizin kurucu partisi, aydınlanmanın öncüsü Cumhuriyet Halk Partisidir.

Ülkemizin ve milletimizin geleceği için hayati öneme haiz 24 Haziran seçimleri öncesinde de, bu mücadele genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde kararlılıkla sürdürülmüştür.

Nitekim adalet yürüyüşü ardından adalet kurultayı, İYİ partinin seçime girebilmesi için demokrasi adına 15 vekilimizin verdiği destek, seçimde 3 siyasi partinin bir araya gelmesi sağlanarak millet ittifakının oluşturulması ve genel başkanımızın karşısında iki kez aday olan Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde gerçekleşmiş doğru ve özverili adımlardır.

Seçim çalışmaları da genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce ve CHP örgütleri tarafından fedakarca yapılmıştır.

Ancak ne yazık ki daha seçim sonuçları bile kesinleşmeden kamuoyu önünde partimiz kamuoyu önünde tartışmaya açılmıştır. Birbirimize en çok kenetlenmemiz gereken, yerel seçim öncesi soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları yaratmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır.

Küçücük çocuklarımızın, kadınlarımızın katledildiği, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini yoksullaştırdığı, topluma ait tüm değerlerin iktidar eliyle erozyona uğratıldığı bir ortamda, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce'yi karşı karşıya getirip yarıştırmaya çalışmak ancak 16 yıldır süregelen dinci-despotik düzenin sorumlularını mutlu eder.

Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde tam demokrasiyi hedefleyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir partidir.

Ve tabi ki her partili siyaset etiği çerçevesinde, tüzüğümüze uygun olarak hareket edebilir ve parti organlarına aday olabilir. Ancak bu adaylıkların doğru zamanda ve doğru zeminde olması gerekir. Aksi halde hem partimiz hem ülkemiz çok ciddi zararlar görebilir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de, partimiz için ve ülkemiz için birbirinden kıymetli iki değerdir. Sonuç olarak her birimizin tarafı bellidir; tarafımız Cumhuriyet Halk Partisi ve geleceğimizdir.

Bugün yapılması gereken aklıselim, sağduyulu bir şekilde davranmaktır. Hep birlikte verdiğimiz büyük demokrasi mücadelesinin üzerinden henüz bir kaç gün geçmişken parti içinde bir iktidar mücadelesinin fitilini ateşlemek doğru değildir. Her sorumluluk sahibi partilinin yapması gereken parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakıp saray rejimi karşısında muhalefet blokunu bir arada tutan, partimizi kamuoyunda tartıştırmadan yerel seçimlere taşıyacak bir olgunluk içinde davranmaktır. Parti içinde kırılganlıklara, ayrışmalara, duygusal kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce ülkemize, sonra partimize karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır.

Bu anlamda açıklamada isimleri bulunan biz Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak, bu tartışmaların kamuoyu önünde daha fazla sürdürülmemesi, tüm örgütlerimizin sağduyulu ve itidalli olmaları, birlik ve beraberliğimizi bozmadan seçim sonuçlarının bir an önce il ve ilçe örgütlerimiz ve genel merkez düzeyinde analiz edilerek mücadelemize devam edilmesi konusunda tüm örgütlerimize, üyelerimize ve yöneticilerimize çağrıda bulunuyor, mücadelenin güçlendirilerek geleceği taşınmasını temenni ediyoruz.”