İncelemelerinin ardından merkez Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştiren heyet, yetkililere orman yangınlarına müdahale etme çağrısında bulundu.

Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, HDP Milletvekili Alican Önlü de katıldı.

Açıklamayı okuyan Genel Merkez Sekreteri Ramazan Gürbüz, “Ege’de, Karadeniz’de, Çukurova’da, yakın zamanda Yunanistan’da çıkan yangınlar nasıl ciğerimizi dağladıysa Dersim’de çıkan yangınlar da ciğerimizi dağlıyor, bizi nefessiz bırakıyor. Nasıl oralarda çıkan yangınlara karşı tepkimizi ortaya koyduysak ve dayanışma ilişkileri geliştirmeye çalıştıysak, Dersim’de söndürülmeyen, hatta söndürülmesi engellenen yangınlara karşı da sesimizi yükselteceğiz, söndürülünceye ve gerekli tedbirler alınıncaya kadar da tepkimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Orman yangınlarına ilişkin derhal yasal işlet başlatılması gerektiğini kaydeden Gürbüz, “Sadece Dersim’de değil nerede ve hangi gerekçeyle yapılmış olursa olsun orman yangını çıkartanlar hakkında derhal yasal işlem yapılmalıdır.

Bizlerin vergisiyle alınan yangın söndürme helikopterleri ve diğer araçlar bugün kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak! Buradan yetkililere sesleniyoruz; insanlığa karşı suç işlememek için devam eden yangınlara derhal müdahalede bulunun. Orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri alın” diye konuştu.