Toplantıda konuşan Büro Emekçileri Sendikası(BES) Yöneticisi KESK dönem sözcüsü Ümit Yıldız, 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığına dikkat çekerek, “Hükümet 3 milyon kamu emekçisine, 2- milyon emekliye, aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif etmiştir. Yetkinin esas sahibi olarak bizlerin ortak sorunları için bir araya gelmemiz ve hak verilmez alınır dememiz gerekiyor” dedi. 

Birlikte mücadele çağrısında bulunan Yıldız, “Bu karanlık tablodan tek çıkış yolu “Hepimiz aynı gemideyiz”  diyenlere karsı geminin gerçek sahipleri olarak hakkımızın, emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz diyerek tüm farklılıklarımıza rağmen birbirimize kenetlenmekten geçiyor. Tüm konfederasyonları, sendikaları hangi sendika üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini, bizi yok sayan, alay eden teklifler sunanlara karşı, insanca bir yaşam güvenceli bir iş için bir gün iş bırakmaya omuz omuza vermeye çağrışıyoruz” diye konuştu.

Yıldız, 27 Ağustos günü yurttaşların kamu kurumlarına acil olmadığı sürece gitmemesinin mağduriyet yaratmaması açısından önemli olduğunu dile getirerek” Tüm halkımızı iş bırakma eylemine desteğe çağırıyoruz” şeklinde konuştu.