thumbnail_5306ee73-0365-4e99-bf97-5c93771b036d.jpg

 Polis tarafından gözaltına alınma görüntüleri MOBESE kameralara da yansıyan iki şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dersim’de bir vatandaşın Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan bir şahıs tarafından önce telefonla arandığını sonra aynı şahsın iş yerine gelerek terör örgütü ile irtibatlı olduğu için işlem başlatıldığı ve kendisine 15 bin TL verirse dosyayı yok edebileceğini söylediği şeklinde ihbarda bulunması üzerine; savcılık talimatıyla emniyet ekipleri çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonda kendilerini polis olarak tanıtan iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken şahısların gözaltına alınma anları MOBESE kameralarına da yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tunceli Valiliği de bir açıklama yaparak vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Valilik açıklamasında, “İlimizdeki dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır.

 Bu nedenle kolluk görevlilerimize yardımcı olmak ve vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen, Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunmaları, bu kişi ya da kişilere kesinlikle itibar etmemeleri önemle rica olunur” denildi.