Dersim Barosu 11. Olağan Genel Kurulu'nu Dersim Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirdi. İki adayın yarıştığı genel kurulda Avukat Kenan Çetin yeniden başkanlığa seçildi.

“SAVUNMANIN BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Dersim Barosu Başkanı Avukat Kenan Çetin ülkenin gündeminin yoğun olduğunu, gece yarısı kararnamelerle ülkenin yönetildiğini söyledi. Adaletin ciddi anlamda yara almış durumda olduğunu belirten Çetin, yargının kurucu unsuru olan avukatlara saldırıya karşı savunmanın bağımsızlığı konusunda mücadele edeceklerini söyledi.

“EN GÖRKEMLİ ÇEVRE MÜCADELELERİNİ VEREN AVUKAT ARKADAŞLARIMIZ VAR”

Çetin’in karşısında aday olan Avukat Ali Rıza Güder de şöyle konuştu: "Dersim Barosu olarak amacımız açıktır. Alanda ve mahkeme salonunda dünyanın en görkemli çevre mücadelelerini veren ve devletle örgütler arasında sıkışmış binlerce vatandaşı ceza mahkemelerinde alnın akıyla savunmuş avukat arkadaşlarımızdır. Biz, amacı hak ve özgürlükleri savunmak ve meslektaşları gözetmek olan bir meslek örgütüyüz"

Çok sayıda katılımcının katıldığı genel kurulda yapılan oy kullanma işleminin ardından Kenan Çetin yeniden baro başkanlığına seçildi. Çetin 24 oy alırken, Güder ise 15 oy aldı.