Öğretmenevi önünde düzenlenen protestoya HDP Milletvekili Alican Önlü, belediye başkan yardımcıları, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve vatandaşlar katıldı

Açıklamada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, “Bizler seçilmiş iradelerimizin eşbaşkanlarımızın ve yöneticilerimizin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bu anti demokratik uygulama karşısında sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Eşbaşkanların tutuklanmalarının belediye bütçesinin görüşüldüğü sürece denk düştüğünü dile getiren Tunç, “Bu tutuklamalar 2016 yılı bütçesini değerlendirip, 2017 bütçesini görüştüğümüz sürece denk geldi. 2016 yılı itibariyle 10 aylık bütçemiz ortalama 42 milyon lira civarındadır. Bunun önemli kısmı altyapı hizmetleri ile park ve bahçeler hizmeti için kullanıldı. 2017 yılı için yaptığımız bütçemiz de 52 milyon liraya denk düşüyor. Şu an bankada 17 milyon liramız var. Bunu niye bankada tuttunuz diye soracak olursanız 2017 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler için tuttuk” diye konuştu.

Tunç’un açıklamasının ardından Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel ile Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da kısa bir konuşma yaparak dayanışma duygularını dile getirdi.

Açıklamaların ardından beş dakikalık oturma eylemi yapan katılımcılar daha sonra dağıldı.