HDP İl Örgütü, kayyım atamalarını protesto etmek amacıyla Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İrademe Dokunma!” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP İl Başkanı Hıdır Çiçek, kayyım atamalarını dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş hukuksuzluk olarak nitelendirdi.

Belediye başkanlarının hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerinden alındığını söyleyen Çiçek, halkın iradesine kayyım atanamayacağını dile getirdi.

Açıklamada konuşan Nurşat Yeşil ise; kayyımlar döneminde bütün belediye kaynaklarının tüketildiğini söyledi.

Kayyım atamalarını halkın asla kabullenmeyeceğini kaydeden Yeşil, “ Daha önceden olduğu gibi iradesine, seçilmişlerine, partisine sahip çıkacaktır.

Halkın iradesini gasp eden, sandık iradesini ve seçimleri tanımayan bir iktidar karşısında tüm demokrasi güçlerini, vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızı, Meclis içindeki ve dışındaki tüm muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını, sendika ve meslek birliklerini, demokratik dernekleri dayanışmaya çağırıyoruz.

Bu iktidara karşı bütün meşru ve demokratik mücadele yollarını kullanmak hem anayasal hem de evrensel hukuktan kaynaklanan tartışılmaz bir haktır. Demokrasiyi ancak demokrasi güçlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile kazanabiliriz” dedi.

Açıklamanın ardından katılımcılar, kayyım atamalarını protesto etmek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

kayyimlara-tepki-aciklamasi-(1).jpg

kayyimlara-tepki-aciklamasi-(2).jpg

kayyimlara-tepki-aciklamasi-(4).jpg