ERCAN TOPAÇ & SERHAT OZAN YILDIRIM

Olay, geçtiğimiz Pazar günü Tunceli ile Ovacık İlçesi arasında uzanan Munzur Vadisi Milli Parkı’nda meydana geldi. Tunceli’de özel bir doğalgaz şirketinde çalışan Mehmet ve Bozkurt Aydemir kardeşler, özel araçlarıyla vadide dağ sarımsağı toplamaya gitti. Burada araçlarını park eden kardeşler, aracın üzerine acil durumlar için telefon numarası bıraktı. Vatandaşların aracı fark etmesi ve aracın yanında kimsenin bulunmaması üzerine durumu jandarma ekiplerine haber verdi.

İki kardeşin telefonlarına da ulaşılamaması üzerine bölgede jandarma, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD gönülleri tarafından başlatılan arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Havadan yapılan arama çalışmalarına askeri helikopterler, İHA ve drone’lar destek verirken JAK ekipleri de Munzur Çayı’nda arama çalışmaları gerçekleştiriyor.

AFAD ve gönüllülerden oluşan ekipler, kırsal alanda ve Munzur Çayı kıyısında arama çalışmaları gerçekleştirirken arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı.

SU KIYISINDA BULUNAN KAN, KRİMİNALE GÖNDERİLDİ

Arama çalışmaları kapsamında su kıyısının iki tarafında bulunan kan, incelenmek üzere Van Jandarma Bölge Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi.  Öte yandan kardeşlere ait özel aracın da jandarma tarafından kurulan özel ekip tarafından incelenmek üzere olay yerinden çekildiği öğrenildi.

Devam eden arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Baba Muhittin Aydemir, çocuklarının çalışmak üzere Tunceli’ye geldiklerinden haberdar olduğunu belirterek, “İki, üç hafta önce bir arkadaşlarıyla sarımsak toplamaya gelmişler. Geçen Pazar da iki kardeş yalnız gelmiş. Buranın yabancıları, bölgeyi bilmiyorlar” dedi.

Çocuklarının kayıp olduğunu Pazar akşam saatlerinde öğrendiğini belirten Aydemir, “O saatten sonra AFAD’ı aradık. Arabayı buldular. Sabah ben de geldim. Asker başta olmak üzere herkes seferber oldu.  Aramalardan bir şikayetimiz yok. Devletimiz bütün imkanlarıyla yanımızda ve çabalıyor” diye konuştu.

Çocuklarının suya düşmüş olabileceği ihtimalini değerlendirdiklerini ifade eden Aydemir, “Bugün Diyarbakır ve Van’dan ekipler geldi. Şimdiye kadar bir ize rastlanmadı. Ümitlerimiz tükendi. Sanki örgüte denk gelmiş, kaçırılmış gibi bir izlenim var. Eğer öyle bir şey varsa bunun kimseye bir faydası yok. Çocuklar garibanlar. Burada kendi rızıkları için çalışıyorlar. Herhangi bir siyasi bağlantıları yok. Temennimiz bir an evvel bize kavuşmalarıdır. Bütün Müslüman kardeşlerimizden dua bekliyoruz” ifadelerini kullandı.