Olay, 17 Mart tarihinde Ovacık karayolu Anafatma mevkisinde Munzur Çayı'nda meydana gelmişti. Eğitim sırasında içinde 4 askeri personelin bulunduğu rafting botu devrilmiş, 3 personel kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmış, 36 yaşındaki Uzman Çavuş Yılmaz Güneş ise çaya düşerek kaybolmuştu.

Olayın ilk gününden itibaren devam eden arama çalışmalarında 3 hafta geride kalırken Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj Gölü’nde 5 ayrı noktadaki çalışmalara JÖAK Ankara, Ankara JAK dağcılık, Van JAK, Samsun, Adana ve Antalya’dan gelen dalgıç polisler, AFAD, emniyet, jandarma ve AFAD gönüllüleri katılıyor.

Arama çalışmalarının Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki bölümünde Kayıp Uzman Çavuş Yılmaz Güneş’in yanı sıra 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan Üniversite Öğrencisi Gülistan Doku da aranıyor.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen’in yanı sıra Uzman Çavuş Güneş ile Gülistan Doku’nun yakınları da çalışmaları takip ediyor.