İzmir Amerikan Koleji'nde öğrenim gören Lise ikinci sınıf öğrencisi Baray Karatay, Covid-19 pandemi sürecinden, teknolojik olanaklarının yetersiz olmasından dolayı eğitsel açıdan en fazla etkilenebilecek kesim olan köy çocuklarına yönelik anlamlı etkinlikler gerçekleştiriyor.

Hafta sonları, eğitimden ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinden uzak kalan köyündeki çocuklara yönelik farklı etkinlikler düzenlemeyi planlayan Baray,  doğayla iç içe yasayan köy çocuklarına olanak yaratılması durumunda önemli basariler elde edebileceklerine inandığını ifade ediyor. Bu çalışmalar ile aynı zamanda çocuklara rol model olmayı amaçladığını da belirtiyor.

 Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için, çocuklara kırtasiye ve diğer eğitim materyalleri temin eden Baray, altı karatay-(2).jpgyaşından beri basketbol ve gitar eğitimi aldığı için bu faaliyetleri yürütebilmek için altyapısının uygun olduğunu, bu nedenle etkinlikleri yürütmekte zorlanmayacağını ifade ediyor. Etkinliklerin ilk haftasında,   ilk ve ortaöğretim öğrencilerine gitar dinletisi eşliğinde resim çalışması yaptırdığını, burada olduğu süre içinde, öğrencilerle koro çalışması, basketbol çalışması, drama ve matematik öğretimi gibi etkinliklere yer vermeye devam edeceğini, bu etkinliklerin dezavantajlı koşullarda yaşayan bu çocukların uzun zamandan beri uzak kaldıkları eğitim ortamına dönüşleri açısından da hazırlayıcı olabileceğine inandığını söylüyor. Etkinlikler esnasında hem çocukların hem de kendisinin çok keyif aldığını söyleyen Baray, çocuklara hayal kurmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettirebilmek için resim çalışmasında bu temaya yer verdiğini ve çalışma sonunda çocukların gelecek hayalleri ile ilgili düşüncelerini ifade etmeleri için sohbet ortamı oluşturduğunu söylüyor. Köy ortamında çocukların caddede/sokakta sürekli bir arada olduklarını, bu açıdan şanslı olduklarını, buna rağmen çocuklarda farkındalık artırmak için etkinlikleri maskeyle ve mümkün olduğunca fiziksel mesafeye uyarak gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti.