Haber: ERCAN TOPAÇ

Yağış nedeniyle kapanan köy yollarının büyük bölümü yeniden ulaşıma açılırken kapalı bulunan 62 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları da devam ediyor. Buzlanma ve tipi nedeniyle çok sayıda yüksek tonajlı aracın mahsur kaldığı Erzincan karayolu, karayolları ekiplerinin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

""

İlimizde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 200 civarında köy ulaşıma kapanmıştı. Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kar yağışının durmasıyla birlikte çalışmalarına hız vererek kapalı bulunan 138 köy yolunu ulaşıma açarken, 62 köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor.

ERZİNCAN KARAYOLUNDA MAHSUR KALAN ARAÇLAR, EKİPLER TARAFINDAN KURTARILDI

Kar yağışının etkili olduğu Pülümür-Erzincan karayolu cankurtaran mevkiinde çok sayıda ağır tonajlı araç buzlanma ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Büyük bölümü deprem bölgesine konteyner ve malzeme taşıyan tırlardan oluşan araçlar, karayolları ekiplerinin tuzlama ve yol genişletme çalışmasının ardından yollarına devam edebildi.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında çok sayıda arıza meydana gelirken, ekipler arızaları gidermek için çalışma başlattı.

kar-durdu-(6).jpgkar-durdu-(11).jpgkar-durdu-(1).jpgkar-durdu-(4).jpg