Dersimspor'un 2009 yılında kurulmasıyla birlikte, Tunceli valisi Mustafa Taşkesen'in gücünü desteğini arkasında hissederek kurulmuştu.

Kentte ki Dersimspor heyecanı, Dersimspor Başkanlığına Erdal Güntaş’ın gelmesiyle birlikte, Dersimspor'da başarılı günlerin de habercisiydi.

Dersimspor Başkanı Sayın Erdal Güntaş yaptığı bir konuşmasında " Dersimspor, Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen'in öncülüğünde 'açılımın takımı olsun' fikriyle kuruldu” demişti.

Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere 2009 yılında kurulan Dersimspor aynı zamanda Barış'ın adı ve simgesi de olmuştu. Bu nedenle Dersimspor ismi bu açıdan da önemli bir isimdi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ile Dersimspor Başkanı Erdal Güntaş birlikteliği Dersimspor'a 3. lig hedefinin yolunu da açmıştı.

Sayın Vali Mustafa Taşkesen Tunceli'de üç yıl kaldığı ve 2012 yılına kadar görev yaptığı süre içerisinde Dersimspor Başkanı Sayın Erdal Güntaş'la kurumlar arasında uyumla hem kent halkında, hem de futbolcularda öz güven oluşmasında başarıyı beraber getirmiştir.

O günlerde tek düşünce ve tek hedef BAL liginden 3. lige çıkarak Dersim adını Türkiye'ye duyurmaktı.

Dersimspor bu hedefle çıktığında yolda 2014-2015 yılında Bal liginde şampiyon olarak, 3. lige çıkmış ve özlem duyduğu başarıyı yakalamıştı.

Bu hedefler yapılarken unutulan tek şey alt yapıydı. Halbuki sayın vali Mustafa Taşkesen'in Dersimspor'a desteği varken bunu fırsata çevirerek kulübün alt yapısını ciddi bir şekilde geliştirebilirlerdi ama yapılmadı.

Dersimspor Başkanı Sayın Erdal Güntaş 3. lige çıkma hedefini yakalamış, bundan öteye götürmeyerek görevi bırakmıştır.

Dersimspor Başkanı Sayın Erdal Güntaş yaptığı bir konuşmada " "Kulüp başkanlıkları, sivil toplum kuruluşu başkanlıkları, milletvekilliği koltukları hiç kimsenin şahsi malı değildir. Dersimspor koltuğu da benim şahsi malım değildir. Bana göre başarıyı en tepede bırakmak gerekir. Birilerinin indirmesine gerek yoktur. Bunu özellikle siyasetçilere, koltuğuna yapışanlara söylüyorum. Ben Dersimspor'u 3. Lig'e taşıdım, bu görevimi tamamladığıma inanıyorum ve görevimi bırakıyorum. Benden sonra gelecek heyecanlı hemşehrilerimin iyi bir çalışmayla Dersimspor'u 2. Lig'e taşıyacaklarına inanıyorum” diyerek Dersimspor Başkanlığını bırakmıştı.

Sayın Güntaş gerek kurduğu yönetimde, yönetimsel alt yapı oluşturmadan, gerekse de Dersimspor alt yapısı oluşturmadan başarıdan söz etmesi bana göre kalıcı değil, geçici bir başarıydı.

Kalıcı olmayan başarılar, geçicidir. Görüldüğü üzere Dersimspor Sayın Güntaş'la geçici bir başarı kazanmış, Yeni Dersimspor yönetimiyle kalıcı olmamıştır.

Sayın Murat Aran'la oluşan tecrübesiz yeni Dersimspor yönetimi geldiği ilk yıllarda yönetimsel hatalar yapmıştı.

Sayın Murat Aran takımla ilgili krizleri yönetememiş, basına ve kamuoyuna zamanında ve yerinde açıklamalar yapmayarak bilgi kirliliği yaratmıştır.

Takımın kaderini belirleyecek teknik heyet seçiminde yanlışlıklarla birlikte futbolcu seçimlerinde de hatalar yapılarak kulüp zarar ettirilmiştir.

Dersimspor Başkanı Sayın Murat Aran da geçici başarı peşinde koşmuş olması, başarısızlığı birlikte getirmiştir.

Dersimspor Başkanı Sayın Murat Aran'la yaptığımız bir sohbette yönetim olarak hata yaptıkları şu sözlerle dile getirmiştir "Yönetim olarak elbette başarısız olduklarını, bunu da tecrübesiz olmaktan kaynaklandığını belirtmiş, futbol camiasında bazı şeyleri geç kaldığımızda öğrendik" şeklinde açıklama yapmıştı.

Dersimspor Başkanı Sayın Murat Aran'ın anlatımlarına bakıldığında yönetimsel olarak göreve hazır olmadıklarını bir şekilde de kendisi ifade etmiştir.

HATALARIMIZI GÖREREK HAREKET ETMELİYİZ.

 KALICI OLMAYAN BAŞARILARIN SONU, HÜSRANDIR.

KENAN KANDİL