Dersim Kadın Platformu’nun düzenlediği mitinge HDP, CHP, DBP, EMEP, DİSK, KESK, DKH’li kadınlar ve çok sayıda Dersimli kadın katıldı.

kadinlar-(1).jpg

Düzenlenen etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Dersim Kadın Platformu Sözcüsü Nurşat Yeşil okudu. Yeşil, “Dayanışmayla büyüttüğümüz mücadelemize güç katıyor, hayatı örgütlemeye devam ediyoruz” dedi.

Yeşil, kadınların ucuz emek gücü olarak görülmesine, KHK’lere karşı, OHAL’e, kadın ve LGBTİ’ye yönelik saldırılara, kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Her türlü ayrımcılığı kabul etmediklerini belirten Yeşil, “Kadınlar için daha fazla yoksulluk, göç, şiddet ve ayrımcılık anlamına gelen politikaların son bulması için, eşit, özgür, demokratik bir yaşamın sağlanması için, kadına yönelik her türlü şiddeti önleyici yasal düzenlemelerin acilen yapılması için, eğitim alanı başta olmak üzere ve kamusal alanın tümüne yayılan politikalardan vazgeçilmesi için, kadınlardan yana imza atılan uluslararası sözleşmelerin gerekliliklerinin uygulanması için, kamusal ücretsiz kreş hakkımız için vardık, varız, var olacağız, alanlardayız, susmayacağız” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar hep birlikte türküler söyleyerek halay çekti.

kadinlar-(2).jpg