Ziyaretin ardından platform tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Bildiğiniz gibi Gülistan arkadaşımız kayıp. Yürütülen arama kurtarma çalışmaları henüz bir sonuç doğurmuş değil. Aileye Dersim Kadın Platformu olarak bir ziyarette bulunduk. Hem yanlarında olmak hem de gelinen durum itibari ile bilgi almak için gittik.  Yetkili mercilerce arama kurtarma çalışmalarına yönelik kamuoyu ile yeterli bilgi paylaşımı bağlanmamakta bu da hem aileyi hem bizleri üzen ve kafa karıştıran haberlerin dolaşmasına sebebiyet vermektedir. Aileden ve barodan edindiğimiz kadar bilgiye sahibiz. Aile ile yaptığımız görüşmeyi ve taleplerimizi yasaklardan dolayı sokaklara çıkıp haykıramadığımızdan basın aracılığı ile halkımızla paylaşmak istedik.

Öncelikle arama ve kurtarma çalışmalarında henüz somut bir ilerleme yoktur. Olay yerinden geçen araç sahipleri dinlenmiş, Cafe önü görüntülerin dudak okuması ile çözümlenmesi için başvuruda bulunulmuştur. Ama şimdilik yeni bir gelişme bulunmamaktadır. Aile yeni Gülistan olaylarının yaşanmaması noktasında çok duyarlı durumdadır. İlimizde son dönem yaşananlar onları da fazlasıyla üzmüştür. Bu olayların birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ve bu nedenle bizlerden yani Kadın Platformumuzdan “Dersim'de neler oluyor diye tartışmamızı ve özellikle üniversitedeki öğrencilerimiz ile daha sıkı bağlar kurmamızı” talep ettiler. Ablası ise Gülistan’a ait olan sudan da çıkan, bir öğretmenlerinin geç kalan öğrencilerden derse girebilmeleri karşılığında 5 TL toplamasını şikayet eden dilekçeyi hatırlatarak bu durumun önemine ve intihar diye düşünecekse dahi bu gibi olumsuz şeylerin öğrencileri intihara sürükleyebileceğine dikkat çekti. Ailemiz ile ortak acıları paylaştığımızı bir kez daha dille getiriyoruz. Talebimiz ortak: Etkili bir soruşturma yürütülmesi, Gülistan’ın bulunması, kamuoyunun aydınlatılması ve intihar ettiyse dahi onu intihara neyin sürüklediğinin anlaşılması ve bununla hesaplaşmasıdır.”

Platform, konuya ilişkin şu soruların yanıtlanması gerektiğini de belirtti:

● Gülistan olayındaki tek şüpheli olan Zeinal Abakarov ve ailesi gerçekten nerededir? Olaydan bir gün önce çocuğun babası Gülistan evlerinden ayrıldıktan sonra neden anneyi ve Zeinal'ı darp etmiştir? Ailenin çelişkili beyanlarını da gözüne alırsak aileye yönelik araştırmalar gerçekten bu olay için yeterli midir?

●Gülistan'ın dilekçesinde yer alan öğretim görevlisine yönelik herhangi bir soruşturma yürütülmüş müdür yada yürütülmekte midir?