Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar tarafından kurulan kooperatifleri buluşturduğu ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Leman Sam konseriyle başladı.

ilk-defa-duzenlenen-kadin-kooperatifleri-festivali-(2).jpg

Türkiye’de ilk olan festivalin, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Leman Sam konseriyle başladığını belirten Başkan Uysal, festivale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye’nin Kadın Gücü, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı’nın da destek verdiğini söyledi. 5 gün boyunca Muratpaşa Kent Meydanı’nda kadın kooperatiflerinde üretilen ne varsa Antalyalılarla buluşacağını belirten Başkan Uysal, “Türkiye’de kadın elinin değdiği ne varsa festivalde olacak” dedi. Stantların her gün saat 17.00’de açılacağını belirten Başkan Uysal, festivalin aynı zamanda önemli bir çalıştaya da ev sahipliği yapacağını dile getirdi. 

ilk-defa-duzenlenen-kadin-kooperatifleri-festivali-(3).jpg

Kadın Kooperatifleri Çalıştayı’nın pazartesi ve salı olmak üzere 2 gün süreceğini belirten Başkan Uysal, 4 oturumda gerçekleştirilecek çalıştayda mevzuat, üretim pazarlama, ürün geliştirme gibi konularının ele alınacağını söyledi. Çalıştayın bir değerlendirme toplantısı ile sona ereceğini belirten Başkan Uysal, Çarşamba günün sona erecek festivalin Kent Meydanı sahnesinde de her gece bir etkinlik olacağını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin farklı illeriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 32 kadın kooperatifinin katıldığı festivale Hozat İlçesi’nden de Hozat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Songül Acar ile Usta Öğretici Seyran Dilekçi katılıyor.

Festivalde, Hozat’ta kadınlar tarafından üretilen organik bebeklerin yanı sıra dut, nohut ve yöresel sabunun tanıtımı ve satışı gerçekleştiriliyor.