Munzur Vadisi’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için UNESCO Global Jeopark Ağı’na katılması hedefi ile başlatılan çalışmanın önemli adımlarından biri olan Çalıştay, iki gün sürecek. Çalıştayın ilk gününde; Munzur Vadisi ve çevresinin jeopark potansiyeli değerlendirilecek, ikinci gün ise teknik gezi düzenlenecek.

Çalıştayın ilk gününde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan ile katılımcı protokol açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Nizamettin Kazancı tarafından “Jeopark ve Jeoturizm Çağrısı”, Prof. Dr. Ercan Aksoy tarafından “Korunan Alanların Yerel Kalkınma Üzerindeki Etkileri”, Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem tarafından “UNESCO Jeopark Kriterleri”, Prof. Dr. Tuncer Demir ve Yiğit Karakuzu tarafından “Kula-Salihli Jeoparkı”, Dr. Zeynel Çılgın tarafından “Munzur Vadisi’nin Jeopark Potansiyeli”, Dr. Ahmet Doğan tarafından “Munzur Vadisi’nin Bitki Çeşitliliği (Flora)”, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan tarafından “Tunceli’nin Somut Olmayan Kültürel Varlıkları ve Jeopark İçindeki Yeri”, Prof. Dr. Halim Perçin tarafından “Munzur Gözeleri ve Çevresinin Peyzaj Tasarımı”, Prof. Dr. Erdin Bozkurt tarafından “Jeopark Alanlarının Eğitim Turizmi Potansiyeli”, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Düzgün Esina tarafından “Munzur Vadisi Jeopark Projesi; Yol Haritası ve Beklentiler” başlıklı sunumlar gerçekleştirilecek.

Kurultayın ikinci günü ise Dikilitaş, Ana Fatma, Halvori Gözeleri, Munzur Vadisi Kanyonu, Laç Deresi Kanyonu, Tornova Fay Sırtı, Ovacık Pul-Apart Havzası, Munzur Gözeleri, Eğripınar Genç Buzul Çökelleri, Ovacık Kayak Pisti, Ovacık Fay Zonu ve Buzul Kanyonu’nu içeren bir teknik gezi yapılacak.

Munzur Vadisi’nin Jeopark Potansiyeli ve Jeoturizm Çalıştayı Hozat, Nazimiye, Pertek, Pülümür, Ovacık Belediye Başkanlıkları ile Tunceli Barosu, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası, Tunceli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Jeolojik Mirası Koruma Derneği (JEMİRKO), Kula-Salihli Jeoparkı ve Jeopark Belediyeler Birliği tarafından da destekleniyor.

Çalıştay tüm halkın katılımına açık olacak.

jeoturizm-calistayi-basliyor-(1).jpg