Can, dosyanın Adalet Bakanlığınca yeniden açılmasına karar verildiğini söyledi.

Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolunda vatani görevini yaparken 5 Ekim 2009 tarihinde nöbette intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can’ın babası aynı zamanda Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı olan Oktay Can, oğlunun FETÖ’cü savcı ve komutanlar tarafından cinayete kurban gittiğini öne sürdü. 3 çocuğundan tek oğlunu kaybettiğini belirten acılı baba, oğlunun öldüğü sırada görev yapan Askeri Savcı A.M.E. ile bölgedeki 60’a yakın komutanın FETÖ’den yargılandığına dikkat çekti.

 

"Oğlumun eline tüfek verilmiş"

Oğlunun geçici görevle gittiği Tunceli’den gelen ölüm haberiyle yıkıldığını belirten baba Can, ilk etapta kendisine şehit diye haber verildiğini, ardından ise intihar ettiği şeklinde bilgi verildiğini söyledi. Bunun üzerine araştırma yaptığını belirten Can, "Oğlum komutanları tarafından vuruldu. Bize ilk gelen haberler şehit olarak geldi. Ne yazık ki daha sonra intihar ettiği söylenildi. Ben acılı bir baba olarak hiç durmadan gittim 2009’da savcılığa suç duyurusuna bulundum. Çocuğum savcı gelmeden önce çekilmiş resimleri vardı, o zaman tüfek elinde değildi, o anda karakol komutanı tarafından çekilmiş, 4 saat sonra gelen savcı ve ekibi tarafından tüfek eline verilip, olay ört bas edilmeye çalışılmış. Bu bir cinayettir” dedi.

 

"Kurda kuzu teslim etmişiz"

Olaya bakan savcı A.M.E. ile birlikteki komutanların FETÖ’den yargılandığına dikkat çeken Can, "Şuanda ise o savcı şuanda FETÖ örgütünden dolayı tutuklanmış durumda. Adalet Bakanlığımızca dosyanın yeniden açılmasına karar verildi. Elazığ Cumhuriyet Savcılığımıza talimat verildi ben de giderek ifademi verdim. Tunceli’de de ifademi verdim. Dönerken, çok üzücü bir haber aldım. Oğlumun askerlik yaptığı komutanlığındaki 50-60 tane komutanın tutuklandığını duydum. Bugün itibariyle de Antalya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Biz kuzuyu kurda teslim etmişiz. Buradan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan bu çocuklarımızın terör şehidi olarak ilan edilmesini, suçluların da cezalandırılmasını istiyorum. Oğlum FETÖ’ye kurban gitti. Savcı FETÖ’den dolayı tutuklanmış, üst düzey komutanlar tutuklanmış durumda. Bunun araştırılması için suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kaydetti.