Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanması nedeniyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Kentte 123 okulda 9 bin 630 öğrenci karne alarak tatile girdi. Sarı Saltuk İlkokulu’nda da karne töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, idareciler, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Öğrencilere karnelerini veren Vali Yardımcısı Yosunkaya, tatilde bol bol dinlenmeleri ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

KARNESİNİ HASTANEDE ALDI

Tunceli Devlet Hastanesi’nde yatan minik Kıvanç’a karnesi öğretmeni tarafından hastanede verildi.

Rahatsızlığı nedeniyle beş gündür Tunceli Devlet Hastanesi’nde yatan merkez Elif Güntaş İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Kıvanç Tuğ'u karne heyecanından mahrum bırakmak istemeyen öğretmeni Şafak Özcan, öğrencisini hastanede ziyaret ederek, karnesini verdi.

Kıvanç’ın başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen öğretmeni Şafak Özcan, “Pazartesi’nden beri hastanede tedavi gören öğrencim Cuma günü karne sevincini yaşamaya gelemediği için bu heyecanı hastaneye taşıma kararı aldım. Öğrencimin karne heyecanına ortak olmak, gözündeki umut ışığını görmek bir kez daha bana 'iyi ki öğretmenim' dedirtti. Hayatına dokunduğumuz her çocuk bizim için özeldir” dedi.

ilimizde-karne-heyecani-(2).jpgilimizde-karne-heyecani-(1).jpg