Baro Başkanı Avukat Barış Yıldırım, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Eğitim Sen Şube Yöneticisi Çetin Tütmez, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güyüldar’ın da aralarında bulunduğu heyet, görüşmenin ardından baroda açıklama gerçekleştirdi.

Görüşmede, kamu görevlilerinin yaşadıkları mağduriyetleri ifade ederek bir an önce görevlerine iadeleri noktasındaki talepleri dile getirdiklerini kaydeden Baro Başkanı Avukat Barış Yıldırım, “Tunceli Barosu olarak Anayasa’nın 15. Maddesi’ndeki masumiyet hakkının özellikle nazara alınmasını talep ediyoruz. Hakkında herhangi bir cezası ve kovuşturması bulunmayan, hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan kişilerin derhal masumiyet hakkı ve hakkaniyet gereği görevlerine iade edilmelerini kendilerine arz ettik. Bu konuda duyarlılık göstereceklerini ifade ettiler. Şu an süreç devam ediyor dediler” dedi.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ise, “Yer değiştirmeye maruz bırakılan arkadaşlarımızla ilgili görüşmemizde sayın valimizin o duyarlılığı sonuç verdi. O gün, o görüşmede sayın valimize görevlerinden ihraç edilen arkadaşlarımızın dosyalarının tekrar ele alınmasını talep etmiştik. Aynı duyarlılıkla o çalışmaya başladı” diye konuştu.

Görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirten Polat, “Sayın valimiz, birkaç kere de görüşmemizde bunu dile getirdi. “Hukuksuzluk varsa; bununla ilgili gerekli çalışmaları biz yaptık. En detaya indik, iniyoruz, günlerce toplantı yapıyoruz” dedi. Dosyaları yavaş yavaş Ankara’ya gönderdik dediler. Sonuç bu. Biz de umutlandık. Bir hukuksuzluk varsa; bunların ortadan kaldırılması gerekir. Taleplerini bizimle paylaştığı için sayın valimize hem yer değiştirmelerle ilgili olumlu aldığımız sonuç hem de bununla ilgili gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ettik. Umarız en kısa zamanda bu arkadaşlarımızın tekrar görevlerine iadesi olur” şeklinde konuştu.