İHD Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Son bir ayda Beşiktaş İnönü Stadyumunda meydana gelen bombalı saldırı, Kayseri’de meydana gelen bombalı saldırıdan sonra yılbaşı gecesi meydana gelen Reina' daki silahlı saldırı sonucu 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4’ü ağır 65 kişi yaralandı.

       “Unutmayalım ki ömür sermayesinden geçen bir yılın sonunda kendini ve yaratılış gayesini unutarak değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayri meşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz”  açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, , yılbaşı kutlamalarına karşı “Sen gavurların bayramını kutlarsan, Allah da başına kafirleri musallat eder!” diyen Ahmet Mahmut Ünlü, yılbaşı kutlamalarını okullarda yasaklayan Milli Eğitim Bakanlığı, sokaklarda Noel ve Yılbaşı kutlamalarını hedef gösteren çalışmalar, bazı gazetelerin manşetleri Noel ve Yılbaşı kutlamalarını doğrudan hedef göstererek katliama zemin hazırlamışlardır. Ülkenin İç İşleri Bakanlığı tüm nefret söylemlerine ve hedef göstermelere ilişkin en ufak bir yaptırım dahi göstermediği gibi nefret söylemlerine karşı bir uyarı da bile bulunmamıştır. Bütün güvenlik tedbirlerini muhalefete karşı alan Hükümet gazetecilerin sosyal medya hesaplarını bile kontrol ederek gözaltı ve tutuklama yaparken, ölüm timlerine ve katliam çağrısını yapanlara ise tüm varlıkları ile aramızda dolaşmasına ses çıkarmamıştır. Noel ve yılbaşı kutlamalarını hedef gösterenler hakkında hiç bir işlem yapmayan İç İşleri Bakanı istifa etmelidir. Saldırıya ilişkin adli süreç kamuoyuna açık biçimde yapılmalı ve gizlilik kararı olmamalıdır.

      Reina 'ya yapılan saldırıyı lanetliyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dendi.