2000 yılında Ağrı Dağı tırmanışının ardından Öküz Deresi mevkiinde buzulda ayağı kayarak düşen ve hayatını kaybeden AKUT üyesi ve Atlas Dergisi Editörü İskender Iğdır anısına Azerbaycan ve İran sınırında yer alan 4 bin 810 rakımlı Savalan Dağı’na tırmanış gerçekleştirildi.

14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen tırmanışa Türkiye’nin çeşitli illerinden 10 profesyonel dağcının yanı sıra 2’si kadın 5 İranlı dağcı da katıldı.

Tırmanışa ilimizden katılan Profesyonel Dağcı İskender Doğan, “Sosyal medya üzerinden bir araya gelerek İskender Iğdır anısına bu tırmanışı gerçekleştirdik. Türkiye’de farklı dağlara tırmanışlar gerçekleştirmiştik. İlk defa yurtdışında bir tırmanış gerçekleştirdik” dedi.

Kentte, profesyonel dağcılarla sık sık tırmanışlar gerçekleştirdiklerini belirten Doğan, “Bunları yaparken gençleri bu spora teşvik etmeyi de amaçlıyoruz. İlimizden çok iyi dağcılar çıkabilir; bu potansiyel mevcut. Malzeme ve eğitimler konusunda destek alabilirsek bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.