İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren HDP Milletvekili Alican Önlü, 6-7 Ekim tarihlerinde yaşananları hatırlatarak şu sorularına yazılı yanıt istedi:

1.            6-7 Ekim 2014 Kobane eylemlerinde kolluk kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı kaçtır?

2.            6- 7 Ekim 2014 Kobane eylemlerinde hayatını kaybedenlerin kaçı HDP ve BDP üyesidir? Kaçı değildir?

3.            6-7 Ekim 2014 olaylarında, ölüm ve yaralanmalara neden olan kolluk kuvvetleri hakkında başlatılan soruşturma var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?

4.            Bakanlığınız tarafından 6-7 Ekim 2014 olayları sonrasında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Eğer başlatıldıysa, bu soruşturma kapsamında görevden alınan vali, kaymakam, emniyet müdürü bulunmakta mıdır?

5.            6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden sivillerin kaçı HÜDA-PAR tarafından öldürülmüştür? Bu kişiler hakkında hukuki girişimlerde bulunulmuş mudur?

6.            6-7 Ekim 2014 Kobane olaylarının tüm boyutlarıyla araştırılması için meclis araştırma komisyonu kurulacak mıdır?