İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi günü sabah saatlerinde helikopterle Elazığ'dan Tunceli'nin merkez kırsalında bin 500 rakımda bulunan Çayırlı mevkisindeki yaşam alanlı kuleye gitti. Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker ile Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney'in eşlik ettiği Bakan Soylu'yu, Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, İl Jandarma Komutanı Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek karşıladı. Kutu deresini gören yaşam alanlı Çayırlı Kule'de görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret eden Bakan Soylu, kahvaltıda onlarla sohbet etti. Daha sonra yaşam alanlı Martal ve Kekliktepe Kulesi'ne de geçen Soylu, bölgeyi inceleyip, güvenlik güçleriyle görüştü.

Aliboğazı’nı gören Kekliktepe mevkiinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,”Aliboğazı, bir dönem terör örgütünün bin 500 ile 3 bin kişi arasında teröristlerin bulunduğu bir alan. Önemli özelliği ise Karadeniz’e geçişleri temin ettiği alanlardan bir tanesidir. Allah'a şükür şimdi güvenlik güçlerimizin olağanüstü gayreti ile burada bugün bu terörist sayısının barınması veya burada bulunabilmeleri mümkün değildir. İnşallah burada kalan teröristlerin tamamı tasfiye edilecektir. İnşallah buralarda huzur içerisinde gelinebilecek yer olacaktır" dedi.

AYAZ VE NUPELDA’NIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Kent ziyareti kapsamında Ovacık İlçesi’ne de giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Ayaz ve Nupelda Güloğlu’nun ailesini ziyaret etti.

Ayaz ve Nupelda adına yapılan parkın açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu,   Nupelda ve Ayaz’ın babası Ekber ve annesi Cevriye Güloğlu'nu ilçeye bağlı Çakmaklı köyündeki evinde ziyaret edip taziyede bulundu.

Soylu, ardından Munzur gözelerini gezdi. Buradaki vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektiren Soylu, daha sonra kentten ayrıldı.

Ziyarette Bakan Soylu’ya, Vali Tuncay Sonel, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, İl Jandarma Komutanı Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek eşlik etti.

icisleri-bakani-soylu-(9)-tile.jpg