Başkan Seyfi Geyik, “Derinleşen ekonomik krize karşı vatandaşların yanında olacağız”
Fideleri halka ulaştırarak Hozat’ın her karış toprağında üretim yapılmasını ve halkın kendi sebzesini üretmesini hedeflediklerini belirten Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, “Halkçı ve yerel kalkınmadan yana bir belediyecilik pratiği ile derinleşen ekonomik krize karşı vatandaşların yanında olacağız ve halkın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesine yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Amacımız temel gıda ürünlerinde dışa bağımlılığı azaltarak, halkımızın kendi gıdasını kendisinin ürettiği yerelde üretim modelini geliştirmek. Bu sayede daha ucuz maliyet ile daha sağlıklı gıdaya erişmiş olacağız ve üretilen fazla ürünlerin kooperatiflerimiz aracılığıyla satışını da gerçekleştireceğiz” dedi. 
Üreticiye Desteğimiz Artarak Devam Edecek
Başkan Seyfi Geyik, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizde üretimin artması için vatandaşlarımıza çeşitli desteklerde bulunduk. İlçemizdeki kadın kooperatifinde cacım kilim, şalvar ve bez bebek üretimi yapan kadınlarımıza iplik ve kumaş desteğinde bulunuyoruz. 
Çiftçilerimizin ürettiği nohutların ve diğer ürünlerin büyükşehirlerde satışını gerçekleştirdik. Yine ilçemizde faaliyet yürüten kooperatife aldığımız salça makinesini halkımızın kullanımına sunduk. Bu destekler önümüzdeki süreçte de artarak devam edecektir” diye konuştu.
30 Bin Kök Lavanta Dikimi Yapılacak
Hozat Belediyesi’nin temin ettiği 30 bin kök lavanta bu yıl ilçenin uygun arazilerinde toprakla buluşacağını söyleyen Başkan Geyik, “Elde edilen lavanta tohumları çoğaltılarak önümüzdeki yıllarda vatandaşa dağıtılacak. Bu sayede ilçede lavanta üretiminin artması ve katma değer yaratarak ilçe ekonomisine önemli bir katkı sunması hedeflenmekte” şeklinde konuştu.
Bugüne Kadar 12 bin Meyve Fidanı Dağıtıldı
Bugüne kadar 12 bin meyve fidanı dağıtıldığını kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Geyik, “Hozat Belediyesi her yıl bahar aylarında Bursa’dan temin ettiği meyve ve farklı türlerdeki ağaç fidanlarını vatandaşa dağıtarak ilçedeki meyve üretimini de artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda 2019 yılından günümüze kadar yaklaşık 12 bin adet meyve fidanının dağıtımı gerçekleşti” ifadelerini kullandı.
İlçe Merkezinde Ceviz Bahçesi Oluşturuldu
İlçe merkezinde ceviz bahçesi oluşturduklarını belirten Geyik, “Geçtiğimiz yıl Meyve Bahçesi Projesi kapsamında, ilçe merkezinde belediyeye ait araziye 200 adet ceviz ağacının dikimi yapıldı. Ceviz bahçesinden elde edilecek ürünlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımı hedeflenmektedir” dedi.