Hozat Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Disk) arasında Hozat Belediyesinde çalışan 11 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine, Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Disk Tunceli Şube Başkanı Şükran Yılmaz Koç, Hozat Belediye Sendika işyeri Temsilcisi Ekber Karabulut katıldı.

İmzalanan 1 yıllık toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin tüm nakdi haklarında yüzde 18 artış sağlandı.

Sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Celaleddin Polat, "Sözleşmeyi hazırlarken emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir toplu iş sözleşmesi metni ortaya çıktı, 1 yıl için geçerli olacak sözleşme çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bugüne kadar her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Hozat’taki çalışmalarımızı işçilerimizle, tüm ekibimizle birlikte yürütüyoruz. Çalışanın terinin soğumadan emeğinin karşılığının ödenmesi anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplu sözleşmelerin personelin motivasyonunu pozitif yönde etkileyeceğine ve vatandaşlara hizmetin güler yüzü olarak döneceğine inanıyorum. Sözleşmenin işçilerimize, ailelerine, yuvalarına hayır ve huzur getirmesini dilerim” dedi.