İlçede kanalizasyon hatları ve altyapının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Polat, “Mevcut altyapı sorunun çözmek için İller Bankasına başvuru yaptık. İller Bankası ile birlikte proje çalışmamızı uzun zamandır devam ettiriyoruz. Proje hazırlama işinin son aşamasında iller Bankası mühendisleri ile bölgeyi detaylı inceledik. Proje üzerindeki son düzenleme çalışmaları da tamamlandı” dedi.

hozat_ic-017.jpgGelecek nesillere daha güzel bir Hozat bırakmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Polat, “Mevcut altyapısı hiç bulunmayan Hozat’ın yeni yerleşim bölgesindeki alt yapı çalışmalarını Belediyemiz imkanları ile tamamlıyoruz. Amacımız ilçenin tamamında eski altyapıyı yenilemek, Hozat’ın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmaktır. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirmek için üzerinde Çalıştığımız “Hozat Altyapı Projemiz” ilçemizin geleceği açısından oldukça önemli bir yatırımdır. Hazırladığımız bu projenin hayata geçmesi ile ilçemizin Mevcut tüm eski altyapısı değişecek ve yeni yerleşim yerlerinde tamamlamış olduğumuz kanalizasyon ve altyapı hatlarıyla birleştireceğiz. Şimdiye kadar atık sular ilçe merkezine yakın yerlere ve Hozat deresine dökülüyordu. Dolayısıyla derelerde canlı yaşamaz halde ve kötü kokular ilçemizi rahatsız edecek durumdaydı ve halkın sağlığını ciddi anlamda tehdit etmekteydi. Akan Sularda Hayvanlar bile su içmez durumdaydı. Yeni proje ile birlikte yapacağımız arıtma istasyonları ile atık sular derelere temiz su olarak akacak.

Bizler gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Hozat bırakabilmek için çalışıyoruz. İller Bankasına hazırlattığımız bu alt yapı projemizle alt yapı sorunu bulunmayan bir Hozat öncelikli hedefimizdir. Projenin tamamlanmasının ardından çıkacak yaklaşık maliyeti, tüm kamuoyu ve halkımızla paylaşacağız. Şimdiden Halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlçemizin hak ettiği yepyeni ve sağlıklı alt yapıya kavuşacak” şeklinde konuştu.