Aşure lokmasına, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, parti yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kerbela mateminin ardından pişirdiğimiz lokmaları paylaşmak için buradayız diyen HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Kerbela tarihteki sembol olaylardan, katliamlardan biridir. Kerbela’yı Kerbela yapan oradaki direniştir; oradaki zulümdür. Oradaki mazlumların çektikleri, onların yaşadıklarıdır” dedi.

Kerbela’nın sembol isimlerinden birinin Yezit ötekinin ise; Hazreti Hüseyin’dir diyen Kenanoğlu, “Bu iki isim tarihten günümüze sembol olarak gelmeye devam etmiştir. Yezit, zulmün ve zalimlerin ismi olarak anılmış ve aynı şekilde ismi duyulduğunda lanet okunan bir kişi olarak devam ediyor. Tarihte hiçbir zaman Yezitler eksik olmamıştır. Aynı şekilde Yezitlerin olduğu her yerde Hüseyinler ve Hüseyni duruşu sergileyenler de olmuştur. Bizler de Hüseyni mirasın temsilcileri olarak o duruşu sergileme gayreti içinde yaşıyoruz” diye konuştu.

Dersim 38’de yaşananlar ile 12 Eylül’de yaşananları da Kerbela’ya benzeten Kenanoğlu, “dersim 38’de yaşanan da bir Kerbela’dır. Hatta Kerbela’yı katlayacak derecede katliam ve vahşettir. Dolayısıyla bir Kerbela için matem tutarken sadece Kerbela’yı sınırlayarak yapmayız bunu. Kerbela’dan günümüze o sembolle katledilen tüm mazlumlar ve canlar için bu yası tutarız. Bugün aynı zamanda 12 eylül. 12 Eylül de bir Kerbela’dır ve onu yapanlar da Yezittir. Yezitler ve zulümler olduğu sürece, Kerbela olduğu sürece mazlumların Hüseyni duruşları da var olacaktır” şeklinde konuştu.

Kenanoğlu’nun konuşmasının ardından Alevi Anası lokma duası verdi.

Etkinlik, katılımcılara aşure lokması dağıtılmasıyla sona erdi.                

hdp-muharrem-asure-(2).jpg  

hdp-muharrem-asure-(3).jpg

hdp-muharrem-asure-(4).jpg