HDP İl Örgütü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan’ın kaybolduğu günden beri olayı takip ettiklerini söylererek, “5 Ocak’tan beri Dersim’de arkadaşlarımız aileyle ve Gülistan'ın arkadaşlarıyla görüştü. Çalışmaların doğru yürütülmesi kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ciddi bir çaba gösterdiler. Bizler de Gülistan'ın durumunu kamuoyuna ve Meclis gündemine taşıdık, taşımaya devam edeceğiz. Gülistan bulunana kadar, bu durum aydınlatılana kadar bu durumun peşini bırakmayacağız” dedi.

Kentin 7 gün 24 saat mobeselerle izlendiğini belirten Taşdemir, “Herkesin birbirini tanıdığı, bildiği gibi bir kent. Bırakın insanları, taşların bile bilindiği, nefesinizin takip edildiği bir kentte bunca zamandır Gülistan’dan haber alınamıyor. Dolayısıyla biz bu olayın örtbas edilmeye çalışıldığını, Gülistan’ın bulunması için ciddi bir çalışma yürütülmediği kanısındayız. Özellikle birinci fail niteliğinde olan şahsın durumu ile ilgili açık ve net kamuoyu bilgilendirilmedi. Çünkü daha önce bu kişinin yurt dışına çıktığı söylendi, sonra gözetim altında olduğu söylendi. Peki, bu gözetim altında olan kişinin ifadeleri neden kamuoyuyla paylaşılmıyor.  10 gündür bu gizem nedir? Bu soru kadın örgütleri ve bizler tarafından merak edilen ve cevap verilmesi gereken bir sorudur, bunun cevaplandırılması gerekiyor. Bugün Gülistan’ın arkadaşları, kadın örgütleri, kadın meclisi Gülistan nerede sorusunu sormaya devam ediyor. Bu sorunun muhatapları ve soruya cevap vermesi gerekenler yürüyüşlere müdahale ediyor, kadınların sesini kısmaya çalışıyor. Bu işin üzerini örtmeye çalışılıyor. Biz bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Bir kez daha bir kişi daha eksilmeyeceğimizi buradan ifade etmek istiyoruz. Bu ülkenin en can alıcı sorunlarından biri hem kadınlara yönelik şiddet ve çocuk istismarıdır. Sadece son 1 hafta 10 gündür açığa çıkan istismar vakalarına baktığımızda kadına yönelik şiddetin bu boyutta olması, çocuk istismarının bu kadar pervasızlaşması iktidarın politikalarından bağımsız değildir” diye konuştu.

Pertek İlçesi’nde çocuklara yönelik istismara da değinen Taşdemir, “Özellikle Pertek'te Harun Y. isimli bir şahsın 15’e yakın çocuğu taciz ve istismar ettiğine dair kamuoyuna yansıyan bilgiler var. Yine Pertek halkının çabası ile Harun Y ve 3 kişi tutuklandı. Ama biz biliyoruz ki Harun Y. Sadece bu istismar ile gündeme gelmedi daha önce 2015 yılında zihinsel engelli bir çocuğun istismarı ile gündeme geldi ve o olayın üstü örtüldü. Dolayısıyla eğer o gün ciddi bir yargılama süreci yaşanmış olsaydı, gerçekten bu konuya ciddiyetle eğilmiş olunsaydı bugün bu çocuklar bu durumu yaşamayacaktı. Açıkçası bir göz yumma siyaseti izleniyor. Özellikle Dersim’de bir göz yumma ve cezasızlık siyasetiyle üstünün örtülmeye çalışıldığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.