Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada konuşan HDP Dersim İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, "Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar yanılmaktadır” dedi.

Son iki günde HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığını belirten Yeşil, “AKP-MHP Koalisyonu, iktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla, bir kez daha bir gözaltı dalgasını başlattıkları açıktır. Siyasal iktidar tüm devlet kurumlarını kendi iktidar politikaları doğrultusunda şekillendirip aykırı sesleri susturup, toplumun tüm muhalif kesimlerini, medyayı, sivil toplum örgütlerini, baroları ve meslek örgütlerini gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

“Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar yanılmaktadır” ifadelerine yer veren Yeşil, “Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Hükümete sesleniyoruz, ellerinizi muhaliflerin ve devrimcilerin yakasından çekin. Hukuk ve ahlak dışı yöntemlerle yaptığınız siyasi kırım operasyonlarına son verin. Türkiye halklarının bütün renklerini içerisinde barındıran HDK'nin eş sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ve ESP yöneticilerini derhal serbest bırakın. Sizin baskılarınız arttıkça cesaretimiz ve demokratik mücadele kararlığımız daha da artmaktadır.

Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz” şeklinde konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya da iktidara seslenerek "Devrimcilere, muhaliflere operasyonlar yapacağınıza, Kadın katillerini bulun, 248 gündür kayıp bir kadın var bu şehirde onu bulun. Biz de bunun karşısında daha fazla ses çıkarıyoruz, daha fazla örgütleniyoruz. Tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın, bu hukuksuzluğun son bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.