hdp-es-genel-baskani-asure-dagitimina-katildi-(3)-001.jpg

Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtımına HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın yanı sıra Milletvekilleri Alican Önlü, Erdal Ataş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, HDP PM üyeleri, bazı belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

hdp-es-genel-baskani-asure-dagitimina-katildi-(2)-001.jpg

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ile DAD Başkanı Dursun Demirtaş’ın yaptığı kısa konuşmaların ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “"Biz Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında parti olarak birçok etkinliğe katıldık. Bizim Partimizde farklı aidiyetleri, farklı kimlikleri temsil eden vekiller var. Hepsi ile birlikte birçok etkinliğe katılıyoruz. Türkiye, çok renkli, çok kimlikli çok aidiyetli bir toplum. Biz de bunun bilincinde olarak partimizde her kesimi temsil edecek yöneticilere yer veriyoruz, geçmişten bugüne kadar. Fakat şuan bu toplumdan tek bir tip yaratmak istiyorlar ve aslında insanlık tarihinden bugünkü tarihe kadarki mücadele işte bu ezme sömürme ilişkisine başvuranlar ve buna karşı duranların mücadelesidir, direnenlerin mücadelesidir. Bugüne kadar Muharrem yasının tutulması da aslında bir tarih bilincinin bugüne taşınmasıdır aynı zamanda” dedi.

Aşureyi hak lokması olarak paylaştıklarını kaydeden Kemalbay, “Bunu paylaşırken bütün dileklerimiz halklarımızın demokrasi mücadelesinde aidiyeti, kimliği ne olursa olsun bütün herkesin barışçıl bir şekilde mücadelesini birleştirmesi ve Türkiye halklarının, kadınların, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, bütün kimliklerin özgürce, kardeşçe birlikte yaşamasına vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kemalbay’ın konuşmasının ardından Alevi pirleri aşure duası verdi. Duanın ardından katılanlara aşure ikramında bulunuldu.

hdp-es-genel-baskani-asure-dagitimina-katildi-(4).jpg