SERHAT OZAN YILDIRIM/ÖZEL HABER

Pertek ilçesinde, Pertek 70'inci Yıl Cumhuriyet İlçe Devlet Hastanesi'nde aile hekimi olarak görev yapan Pakistan uyruklu doktor İsmail Hakim, iddiaya göre kendisine muayeneye gelen kadın hastasına tacizde bulundu. Kadının şikayetiyle Hakim, gözaltına alındı. Başka bir kadın da aynı durumla karşılaştığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen doktor Hakim, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın ardından savcılığın adli soruşturmasının yanı sıra Tunceli Sağlık Müdürlüğü de iddialarla ilgili idari soruşturma başlattı.

DAHA ÖNCEDENDE AYNI SUÇLARI İŞLEMİŞ

Taciz iddialarıyla tutuklanan 21 yıllık meslek hayatına sahip doktor, 2008 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesi’nde görev yaparken, kendisini muayene olmak için gelen hastalara karşıda cinsel saldırıda bulunduğu öğrenildi Mahalleli 37 kişi kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Mağdurların İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazdığı ihbar dilekçesinde, "Karşıyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi Bayraklı 3 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapmakta olan Doktor İsmail Hakim'in özellikle bayan hastaları muayene esnasında ahlak dışı taciz boyutuna varan hareketlerini gözlemlemekteyiz. Bu yüzden birçok bayan sağlığını riske atarak muayeneden kaçmaktadır. Bu konunun araştırılıp gereğinin yapılmasını arz ederiz" denildi. Sağlık Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturmada doktor Hakim, "Hizmet içerisinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak" suçundan maaştan para kesme cezası aldı. Ayrıca Pertek ilçesinden önce görev yaptığı Hozat ilçesi ve merkez de acil polikliniğinde görev yaparken hastaları taciz ettiği gerekçesiyle İl Sağlık Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu fakat kanıt olmadığı için idari soruşturma başlatılmadı.

FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLMİŞ

2009'da İzmir'den tayin olduğu Tunceli Ovacık ilçesinde pratisyen hekim olarak göreve başlayan, daha sonra belli aralıklarla Hozat ilçesinde ve il merkezinde çalışan Hakim, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Pertek ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde görev yaparken FETÖ'cü olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edildi. Doktor Hakim, 2019'da tekrar mesleğe döndü.