Levent, “En başından beri twitlerimde belirttim. Ayvalık’tan başlayacağız Yüksekova’ya kadar. Dersim de bizim, Ayvalık da” dedi.

Sanatçı Haluk Levent, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkiinde çıkan orman yangınından sonra ‘fidan dikme’ kampanyası başlatmıştı. Sanatçı Ferhat Tunç da geçtiğimiz günlerde Haluk Levent’e “Gel güzel kardeşim Dersim ormanlarını da birlikte ağaçlandıralım” çağrısında bulunmuştu.

Ferhat Tunç’un bu çağrısını Hubyar Sultan Alevi Derneği Kurucu Başkanı Ali Kenanoğlu’nun twetter üzerinden paylaşması üzerine Haluk Levent’ten yanıt geldi. Levent, “Sevgili Ali Kenanoğlu, en başından beri twitlerimde belirttim. Ayvalık’tan başlayacağız Yüksekova’ya kadar. Dersim de bizim, Ayvalık da” dedi.

FERHAT TUNÇ NE DEMİŞTİ?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkiinde çıkan orman yangınından sonra ‘fidan dikme’ kampanyası başlatan şarkıcı Haluk Levent’e çağrıda bulunan Ferhat Tunç şunları ifade etti:

 “Özellikle müzisyen arkadaşım Haluk Levent’e buradan çağrı yapıyorum. Hakikaten çok önemli bir çağrı yapıyor. Ben tebrik ediyorum kendisini. Aynı duyarlılığı Dersim’de yanan ormanlar içinde birlikte gösterelim. Çünkü bu ormanlar sadece buraya ait değil, burada yaşayan insanlara ait değil. Bütün Türkiye’nin, bütün ülkenin ormanıdır. Bu zenginlik hepimizin ortak zenginliğidir. Ve hiçbir gerekçe bu ormanların yakılmasını haklı gösteremez. Gerekçesi ne olursa olsun, orman yakmak hayatı bitirmektir. Ve buradaki doğal yaşamı bitirmektir. Ve Dersim bu düşmanlığı hak etmiyor. Bunun önüne geçmemiz lazım.”

Kaynak: Pirha