Çemişgezek ilçesinde koyun sağıp, çobanlık yaparak sınava hazırlanan Habib Bitkin, TEOG sınavında 6 dersten sorulan 120 sorunun 119'una doğru cevap vererek büyük bir başarı elde etmişti. Biyoteknoloji uzmanı olmak istediğini söyleyerek tüm dikkatleri üzerine çeken Bitkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, daveti üzerine İstanbul'a götürülmüştü.

ÇEMİŞGEZEK'TEN KANADA'YA UZANAN BİR BAŞARI HİKAYESİ

TEOG'daki başarısı sonucu birçok özel okuldan teklif alan Habib Bitkin, gelen teklifleri değerlendirerek Kanada'da özel bir kolejde eğitimini sürdürmeye karar verdi.

KANADA'DA EĞİTİM ALDIKTAN SONRA TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYOR

Çemişgezek'te yatılı okulda okuduğunu belirten Habib Bitkin, "Hayvancılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olduğum için hafta sonları aileme yardım ediyordum. Zor şartlar altında TEOG'a çalıştım ve sonucunda iyi bir başarı elde ettim. Başarımın ardından haberim yapıldı. Daha sonra cumhurbaşkanımızın himayesinde İstanbul'u gezdim. Şuanda birçok kolej beni istedi ve bunların bir tanesi ise Kanada'da İngilizce eğitim veriyor. Bundan dolayı Kanada'daki liseyi seçtim. Orası benim için büyük bir şans. Kanada'da İngilizcemi geliştirdikten sonra burada biyoteknoloji alanında çalışmalar yapmak istiyorum" dedi.

Sezai AKIN