5 Ocak tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları devam ediyor. 

""

Öte yandan Gülistan’ın kaybolduğu gün, saat 16.26’da telefonundan alınan 4 saniyelik sinyalin, erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’un arayıp ulaşamamasıyla aramanın telesekretere düşmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’yu arama çalışmaları, AFAD, dalgıç polisler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekibi ve jandarmanın katılımıyla Uzunçayır Baraj Gölü sahasında devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri su altı görüntüleme cihazlarıyla arama yaparken, dalgıç polisler de dalış gerçekleştiriyor. AFAD ve jandarmanın da kıyı taraması gerçekleştirdiği çalışmalardan henüz bir sonuç alınamazken Gülistan’ın Annesi Bedriye, Ablası Aygül ve çok sayıda yakını da arama çalışmalarını izledi.

-ABLA AYGÜL DOKU, “KARDEŞİMİN CESEDİ BURADAYSA CESEDİNİ İSTİYORUM”

On iki gündür kardeşinden haber alamadığını söyleyen Abla Aygül Doku, “Nereye gidiyorsam savcılık olsun emniyet olsun hepsi teknik olarak Gülistan’ın bu suda olduğunu söylüyorlar. On iki gündür 7’şer kişiden oluşan 4 ekip çalışma yapıyor. Madem kardeşim bu sudaysa cesedini istiyorum. Hepimiz her gün ölüyoruz. Kardeşimin cesedi bulunsun ben de evet, Gülistan’ım ölmüş deyip alıp eve götüreyim. Yüzde 95 burada diyorlar” dedi.

-GÜLİSTAN’IN KAYBOLDUĞU GÜNKÜ 4 SANİYELİK SİNYAL TEKNİK ARIZADAN KAYNAKLI

Gülistan Doku’nun kaybolduğu ve telefon sinyalinin alınamadığı 5 Ocak günü 16.26’lık telefon sinyali kafalarda soru işaretleri uyandırmıştı. HTS ve BTK tarafından yapılan incelemede 4 saniyelik telefon sinyalinin Gülistan’ın erkek arkadaşı Zaynal Abakarov tarafından yapılan aramanın telesekretere düşmesiyle gerçekleştiği öğrenildi.

Gülistan’ın ablası Aygül Doku da savcılığın kendilerine 4 saniyelik sinyalin teknik bir hatadan kaynaklandığını söylediği belirtti.

-AYGÜL DOKU, “YURTTA BULUNDUĞU SÖYLENEN MEKTUP, ARKADAŞLARIYLA ŞAKALAŞMADAN KAYNAKLI BİR NOT”

Gülistan’ın kaldığı yurt odasında bulunan mektubun şakadan kaynaklı bir not olduğunu söyleyen Aygül Doku, “Eşyalarını almaya gittiğimde o notu buldum. Önce gerçek bir mektup olduğunu zannederek ağladım. Sonra çok samimi bir arkadaşı bana notu geçen yıl birlikte hazırladıkları bir şaka olduğunu söyledi. Gülistan çok dağınık biriymiş. Notta, arkadaşlar ben öldükten sonra odamı toplayın, yatağımı toplayın, bana kirli demesinler. Haha, hihi espriyle bunları yazmış” dedi.

- GÜLİSTAN İNTİHAR ETTİYSE ERKEK ARKADAŞI BİLİYOR

Şu ana kadar kardeşine ait bulgu olarak bir makas gösterildiğini söyleyen Aygül Doku, “Sorduğumuzda Gülistan’ın makası da olabilir herhangi bir makas da olabilir deniliyor. Arkadaşlarının hepsiyle görüştüm. O gün arkadaşını arıyor. Küba akşam buluşalım mı diyor. Daha çocukla buluşmadan önce. Gülistan çocukla buluştuktan sonra o Gülistan’a ne söylüyor bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımdan da bunu istiyorum. O çocuk Gülistan’ın suya atlayıp atlamayacağını da biliyor. Eğer o çocuk Gülistan’a kötü bir şey söylemişse bilir. On dakika önce arkadaşını arayıp akşam buluşalım diyor, hocasını arayıp bugün çocuk bakmaya gelemeyeceğim sınava çalışmaya gideceğim diyor. Ve benim kardeşimin odasında KPSS kitapları çıktı. İntihar etmek isteyen biri KPSS kitabı alır mı? Eğer intihar etmişse o çocuk yine bunu biliyor. Kardeşimi kaybolmadan iki gün önce aradım ne yapıyorsun dedim finallere çalışıyorum dedi” diye konuştu.

-AYGÜL DOKU, “SAVCILIK VE VALİLİK ABAKAROV’UN GÖZETİMLERİ ALTINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Savcılık ve valiliğin kendilerine Zaynal Abakarov’un gözetim ve denetimleri altında olduğunu söylediğini belirten Aygül Doku, “Çocuğun babası bir açıklama yapmıştı. Gülistan’ın şu ana kadar suda bulunamaması bir garip diye. Suda bulunmasını bekliyordu da ondan mı öyle konuştu. Bu da kafamda ayrı bir soru. İlkin cumhurbaşkanı ve tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bana kardeşimin cesedini verin” dedi.

SON GÖRÜNTÜLERİ ÇIKMIŞTI

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolduğu 5 Ocak Pazar gününe ait MOBESE kamerası kayıtları ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Atatürk Mahallesi’ndeki bir kafenin önünde erkek arkadaşı Zaynal Abakarov ile bir süre konuşan Gülistan Doku daha sonra ellerini önde birleştirmiş şekilde yolun karşısına geçerek minibüs biniyor.

Gülistan’ın minibüse binmesinden sonra mahalle çıkışında telefonundan da sinyal alınamamıştı. Polise ifade veren 4 görgü tanığının Gülistan Doku’yu en son Dinar Köprüsü mevkiinde gördüklerini beyan etmeleri üzerine arama çalışmaları burada yoğunlaştırılmıştı.