Çalışmalara ilişkin bilgi veren Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, Vali Tuncay Sonel koordinesinde çalışmaların hem suda hem de karada devam ettiğini söyledi.

5 Ocak tarihinden bu yana haber alınmayan ve en son aramaların yoğunlaştırıldığı Sarı Saltuk Viyadüğü üzerinde otururken görüntüleri araç içi kameraya yansıyan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gelen ekiplerin yanı sıra arama çalışmalarına iki farklı JAK ekibi, Adıyaman'dan dalgıç polisler, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri itfaiye ekipleri, Kayseri’den gelen Turkuaz Arama Kurtarma, AFAD ve gönüllüler katılıyor.

Bot, su altı görüntüleme cihazları ve kameralarla Uzunçayır Baraj gölünde aramalar devam ederken, karada ise; jandarma ve özel harekat polisleri tarafından dronelar, iz arama ve takip köpekleriyle çalışmalar sürdürülüyor.

14 günden bu yana Vali Tuncay Sonel koordinesinde tüm ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını karada ve suda devam ettirdiğini söyleyen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, “Devletimizin tüm ekipleri burada canla başla çalışıyorlar. Deniz Kuvvetlerimizden jandarmamıza, emniyet dalgıçlarından İstanbul, İzmir, Konya, Ankara itfaiye ekiplerine kadar herkes burada. 3 adet ROV ve 12 botla suda çalışmalar devam ediyor” dedi.

Kayıp Gülistan’ın ailesine sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Sayın valimiz de günde iki kere gelerek hem bilgi alıyor hem de çalışmaları koordine ediyor. Yine ailemiz öğretmenevinde misafir edilerek tüm ihtiyaçları karşılanıyor” diye konuştu.

ozan7405.jpgozan7413.jpgozan7439.jpgozan7461.jpg