Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremin birinci yılında Elazığ’daydı. Dersim’de 5 Ocak 2020 yılından bu yana haber alamayan Gülistan Doku’nun ailesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Elazığ’a geçti.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Ozkan aracılığı ile Doku ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. Gülistan Doku’nun annesi Bedriye ve babası Halit Doku’nun katıldığı görüşmeye ablası Aygül Doku telefonla bağlandı. Doku ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gülistan’ın akıbetinin ortaya çıkarılması için destek istedi.

AYGÜL DOKU: TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Artı Gerçek’e konuşan Aygül Doku, görüşmenin iyi geçtiğini söyledi. Taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini anlatan Doku, “Annem ve Babam Elazığ’da yüz yüze görüştü. Ben de görüşmeye telefonla katıldım. Gülistan’ın bulunmasını istedik. Gülistan’ın nerede olduğunu Zainal biliyor. Doğruları söylerse Gülistan’a ne olduğu cevabı bulunur dedik” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLARINI SÖYLEDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taleplerini dinlediğini anlatan Doku, “Bizim bu talebimize, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak, hukuki olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Barajda aramalar konusunda elimizden geleni yaptık ama bulamadık’ dedi. Hukuki olarak olayın üzerinde duracaklarının sözünü verdi. Biz de umutluyuz” diye konuştu.

(Kaynak: Artı Gerçek)