5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmalarının sona ermesinin ardından, annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku, Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı.

Anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Bana kızımın kemiklerini verdin. Tunceli, İstanbul değil küçücük bir memleket her yer kamera. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” diye feryat etti.

Abla Aygül Doku taleplerini karşılanmayana kadar Seyit Rıza Meydanın’da oturma eylemi gerçekleştireceklerini belirterek “ Gülistan daha 21 yaşında gençliğinin baharındaydı. Tunceli halkı Gülistan’a sahip çıkmaya bekliyorum. Ben kardeşimin kemiklerini istiyorum. Bunu üzülerek ve utanarak söylüyorum Gülistan’ın kemiklerini bulmak için oturma eylemini başlatmış olmaktayız. Çoğu milletvekillerine mesaj attık hiç kimse bize dönüş yapmadı. Birinci talebimiz cumhurbaşkanı ile görüşmek ve onun talebi ile Gülistan’ın bulunmasıdır. İkinci talebimiz bilirkişi raporu elimizde. O raporda konuşma normal değil tehdit var denildi. Ona rağmen hiçbir şey yapılmadı. Talebimiz Zainal Abarakow’un tutuklanmasıdır. Üçüncüsü ise Zainal’ın babası Engin Y.’in soruşturma dosyasına girilmesidir” dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemini başlatan anne ve kızı, polis tarafından göz altına alınarak Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.