14 yıldır tutulduğu Elbistan Cezaevi’nde ağız içi kanserine yakalanan Güler Zere geçtiğimiz yıl kasım ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedilerek serbest bırakılmıştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi’ne kaldırılan Güler Zere’ye kemoterapi ve radyoterapi tedavisi uygulanmaya başlandı.

Ancak, geçtiğimiz ay ağır kanser hastası Zere’nin durumu kötüye gitti. Tedaviye Zere’nin vücudunun olumlu yanıt vermediği ve kanser hızlı bir yayılma göstermişti.

Giderek konuşama yetisini kaybeden ve yemek yiyememesi nedeniyle iyice zayıflayan Zere bugün saat 16:50 sularında İstanbul Armutlu'daki evinde yaşamını yitirdi.

14 yıl kaldığı cezaevinde kansere yakalanan Güler Zere hakkında verilen 5 raporda tedavisinin cezaevi koşullarında sürdürülemeyeceği belirtilmesine rağmen Zere uzun süre tahliye edilmemişti.

‘ÖLÜMÜN KIYISINA GETİRİP BIRAKTILAR’

Güler Zere cezaevinden çıktıktan sonra yazdığı mektupta ‘’Beni ölümün kıyısına getirip öyle bıraktılar. Yaşam hakkım gasp edildi. Dışarıda ‘ölme hakkı’ verildi. Bunu da unutmayacağım. Henüz içeride hasta tutsaklar var'' demişti.