GENÇKONFED Genel Başkanı olan Çemişgezekli genç girişimci Duygu Yılmaz,  Üsküdar Anadolu Lisesi’nde okudu.  Kocaeli Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümünden mezun olduktan sonra İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği’ne geçiş yaptı ve fakülte birinciliği sonucuyla İstanbul Aydın Üniversitesi’nde tam burslu kazandığı Gıda Mühendisliği bölümünü yine derece ile tamamladı. Ardından Kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya çapına ve yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine başladı.

Girişimcilik hayatına atıldıktan sonra yüksek lisansını donduran Yılmaz, girişimcilik alanında ABD'de ve Avrupa’da eğitimler alarak çalışma hayatına hız verdi.

Dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiği zeytin çekirdeğinden biyoplastik üretimi ile bir ilki gerçekleştiren Yılmaz, kısa zamanda çok sayıda uluslararası ödüle layık görüldü. Duygu Yılmaz,  Türkiye’de her yıl tonlarca atık olarak çıkan zeytin çekirdeğinin bu şekilde ekonomiye kazandırılmasıyla yeni istihdam alanları oluşmasına vesile oldu.

Mevcut plastiklerin insan ve çevre sağlığına olan etkilerinden dolayı Avrupa ve ABD'de ki rakip ürünlerinden çok daha iyi özelliklere sahip biyoplastik granül üretimi gerçekleştiren Yılmaz, gıdaların raf ömrünü arttıran gıda ambalaj projeleri, gıda raf ömrü belirleyici sensörler üzerinde de örnek çalışmalara imza attı.  Ürettiği biyoplastikler ile çevreci otomotivler, tek kullanımlık plastik gıda malzemeleri, çocuk ürünleri, elektronik eşya plastik malzemelerin üretimini gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Duygu Yılmaz, Türkiye’de ve ABD’de girişimcilik eğitimleri alırken, Biolive’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak da iş hayatına devam ediyor. Ayrıca çok sayıda projede kalite sorumlusu, proje yöneticisi, eğitmen ve genel sorumlu olarak görev aldı.

Türkiye’de 2017 yılının “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi” olarak seçilen Yılmaz,  ABD’de İleri Malzeme birincilik ödülü aldı.

 64’üncü hükümet döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Emine Erdoğan tarafından 2017 yılının enerji veren ilk 3 kadından biri olarak seçildi. Yılmaz, elde ettiği başarılar neticesinde Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından Genç̧ Girişimciler Kurulu Başkanı olarak seçildi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanları ile beraber Türkiye’nin her bir yanında Üniversite panellerinde yer almak, yerli ve milli üretimi desteklemek, örnek teşkil etmek amacı ile çok sayıda konferans ve panel gerçekleştirdi.

Yılmaz, Kadınlara yönelik Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde programlar düzenleyip KOSGEB ve TUBİTAK desteklerinden nasıl faydalanacakları hakkında eğitim çalışmaları da yaptı.

Duygu Yılmaz, 2018 Kasım ayında yapılan yönetim kurulunda oy çoğunluğu ile Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı seçildi.

genckonfed-(2).jpg