Gazi Mahallesi Baraj Yolu'nda akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre polis, Demirhan Erkol'un kullandığı içinde 5 kişinin bulunduğu otomobilden şüphelenerek 'dur' ikazında bulundu. Ancak aracın durmayarak kaçmaya başladığını iddia eden polis ekipleri, Mimar Sinan Kent Ormanı önünde aracı ateş açarak durdurdu. Açılan ateş sonucu otomobildeki Oğuzhan Erkul, Barış Kerem ağır şekilde yaralanırken, Ramazan Altürk ve Demirhan Erkol'da yaralandı. Birkan Yüksel ise polis tarafından gözaltına alındı.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla ağır yaralanan Altürk ve Erkol Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Ramazan Altürk İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Demirhan Erkol ise önce özel bir hastaneye götürüldü. Erkol burada yapılan ilk müdahalenin ardından önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ardından da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından polis ekipleri ise olay yerinde inceleme yaptı. Bu sırada özel harekat polislerinin çevrede önlem aldığı görüldü.

2 GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan Altürk ve Erkol'un hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay sonrası hastaneye gelen Altürk ve Erkol'un yakınları sinir krizleri geçidi. Gençlerin ehliyetleri olmadığı için de kaçmaya çalıştıkları da iddialar arasında.

Öldürülen gençlerden Barış Kerem’in Dersim Ovacık, Demirhan Erkol’un ise Tokat nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Kaynak: Birgün