KESK Şubeler Platformu tarafından Sanat Sokağı’nda düzenlenen anmaya katliamda yaşamını yitiren Mesut Mak’ın kardeşi Deniz Mak, HDP Milletvekili Alican Önlü, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Katliamda hayatlarını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından KESK Şubeler Platformu adına konuşan Duygu Kurban, “Halaylarla coşkulu bir şekilde Ankara’ya gittik. Ancak orada bizim barış talebimiz bombalarla karşılık buldu ve 103 arkadaşımızı kaybettik. Kalanlar da ölülerin bedenlerinin bize siper olması sayesinde hayatta kalabildiler.  Artık boynumuzun borcudur emek ve demokrasi mücadelesinin bayrağını elden ele taşımak. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

SES Dersim Şube Eş Başkanı Nurşat Yeşil ise; “Bundan üç yıl önce, ülkemizin içinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için “Savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimize karanlık odaklar katliamla cevap verdiler.  Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 103 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Yaklaşık 500 arkadaşımız yaralandı. Halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor” diye konuştu.

Yaşanan katliamın acısının yürekleri yakmaya devam ettiğini belirten Yeşil, “Acımız kadar öfkemiz de tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor. Acımızı ve öfkemizi büyüten en büyük nedenlerden birisi de katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutum ve yargı sürecidir” şeklinde konuştu.

Katliam davasının yargı sürecine de değinen Yeşil, “Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ağustos günü 10 Ekim Ankara katliamı davasında kararını açıkladı. Yargının tutumu ve açıklanan karar katliamın gerçek faillerinin kimler olduğuna dair kuşkumuzu daha da büyüttü. Duruşmalarda yaşananlara, siyasi iktidarın ve mahkemenin tavrına bakıldığında davanın birkaç tetikçinin, yardım ve yataklık edenlerin çeşitli cezalarla sonuçlandırılması üzerine kurgulandığı anlaşılmaktadır. Karar da buna uygun olarak verilmiştir” dedi.

Açıklamaların ardından  anma sona erdi.