Haber: Serhat Ozan YILDIRIM

Okulda gerçekleştirilen fuarda, 45 öğrencinin hazırladığı projeler 4 danışman öğretmen gözetiminde tanıtıldı. Fuara, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

fuarda-(2).jpg

Fuar ve projeler hakkında bilgi veren proje yürütücüsü ve Fen Bilimleri öğretmeni Nilüfer Aydın, Bilim fuarında çocuklarla robotik çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmaların geçen yıldan başlayan bir geçmişi var. Robotik çalışmalar için bilgisayar ve robotlara ihtiyacımız vardı. Bunların temini için birçok yere talepte bulunduk. Hayırsever kişilerden dönüş alarak çok sayıda robot temin ettik. Bu robotlarla çocuklara becerisini geliştirmeyi amaçladık. Yazılım becerilerini geliştirerek onların yazılımdan korkmamalarını; çok basit uygulamalarla çok güzel şeyler tasarlayabileceklerini göstermek için 4006 fuarını gerçekleştirmiş olduk “dedi.

dsc_0154.jpg

Öğrencilerin ve velilerin konuya son derece ilgi gösterdiğini belirten Aydın, “Robotların nasıl ilerlediği, sensörlerin nasıl çalıştığı konusu bayağı bir merak konusu oldu. Fakat en çok ilgiyi robotik atölyemiz çekti. Çocuklar teknoloji söz konusu olunca ilgilerini daha çabuk verebiliyorlar. Yazılıma ilk baktıklarında çocuklar yapamayacaklarını düşünüyorlardı.  Fakat işin içine girdiklerinde çok basitmiş bunu yaparsak daha farklı şeyler yaparız duygusu gelişiyor kendilerinde. Zaten amacımız buydu ve başardığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

fuarda-(1).jpg

Dolaşım sistemiyle ilgili TUBİTAK projesi yapan Baran Karabulut adlı öğrenci ise; “Bu proje uzun bir süre zamanımızı aldı. Fen bilgisi dersinde gördüğümüz gibi bir konuydu fakat derste daha detaylı olduğu için zordu. Bu durumu projeyle daha kolay ve eğlenceli bir hale getirdik. Projeyi elektronik eşyalardan faydalanarak yaptık. Robot bize hazır geldi. Biz büyük bir tahta yaptık zeminine.  Tahta içerisine de robotları yerleştirdik. Bantla çizgiler yaptık. Çizgileri de algı için kullandık ve sürekli o yolu takip ediyor. Sağ olsun hocamız bize bu konuda çok yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Fuar, katılımcılardan tam not aldı.

fuarda-(6).jpg