Haziran ayı sonunda Dersim’de gerçekleştirilmesi planlanan 1. Munzur Ulusal Rafting Ve Doğa Yürüyüşü Festivali öncesi Vali Osman Kaymak’ın başkanlığında hazırlık ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında finanse edilecek olan etkinlik, Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yürütücülüğünde ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün iştiraki ile gerçekleştirilecek.

Dernek yetkililerinin taslak programı sunumlarıyla başlayan ve görüş ve öneriler bölümleri ile sonlanan toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Cengiz, ilgili kurum müdürleri ve Kalkınma Ajansı yetkilileri katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Vali Osman Kaymak “bu yıl ilki gerçekleştirilecek festival ile ilimizin alternatif turizm ve doğa sporları alanında sahip olduğu potansiyelin hayata geçirilmesi ve tanıtılması açısından önemli bir adım atılmış olacaktır. Festival boyunca, ülkemizin çeşitli yerlerinden gelecek spor kulübü ve takımları ile bir yandan parkur derecelendirmesi resmi olarak tescillenmiş Munzur Nehri’nde rafting yapılacak, diğer yandan önceden belirlenmiş rotalarda yürüyüş ve tırmanışlar gerçekleştirilecek. Aynı zamanda profesyonel trekking ekiplerinin GPS cihazları ile gerçekleştirecekleri faaliyetler neticesinde 4 adet parkurun rotalandırma çalışmaları tamamlanacaktır. Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve ilgili STK’larla beraber sahipleneceğimiz bu festivalin İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.